Ajutor de 900 de milioane de dolari pentru Irak, aprobat de Banca Mondială

Postat la 19 decembrie 2012 13 afişări

Banca Mondială (BM) a aprobat marţi un plan de ajutor de 900 de milioane de dolari pentru Irak cu scopul de a susţine crearea locurilor de muncă în ţară şi gestionarea resurselor sale naturale, în special petroliere.

"Susţinerea Băncii Mondiale pentru Irak pe parcursul următorilor patru ani se va concentra pe crearea locurilor de muncă (...) şi implementarea unor instituţii mai puternice", a declarat într-un comunicat BM, asigurând că a elaborat acest plan alături de autorităţile locale şi societatea civilă irakiană.

Conform Băncii Mondiale, acest plan trebuie să ofere mai ales mijloace acestei ţări încă afectată de numeroase violenţe pentru a gestiona în mod "corespunzător" vastele resurse petroliere şi miniere.

"Ca o ţară aflată în conflict, Irakul rămâne fragil şi economia sa este dominată de un vast sector public moştenire a centralizării" puterii, precizează BM, afirmând că strategia sa vizează "diversificarea" surselor de venit ale ţării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Irak,
Banca Mondială,
resurselor,
naturale
/actualitate/ajutor-de-900-de-milioane-de-dolari-pentru-irak-aprobat-de-banca-mondiala-10401378
10401378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.