LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Volksbank riscă să fie naţionalizată pentru că nu va plăti dividende pentru al treilea an

Postat la 26 august 2011 11 afişări

Volksbank AG, care a picat luna trecută testul european de stres, riscă să fie naţionalizată după ce a anunţat, joi, că nu va plăti dividende, inclusiv pentru participaţia de capital a statului, pentru al treilea an consecutiv, transmite Bloomberg.

"Din cauza situaţiei economice dificile şi a aplicării strategiei companiei pentru 2015, plata dividendelor pentru acţiuni şi participaţiile de capital nu poate avea loc în 2012, pentru anul financiar 2011", se arată într-un comunicat al băncii. Volksbank, care a primit un ajutor guvernamental de un miliard de euro în 2009, nu va plăti dividende dacă înregistrează pierderi calculate după regulile austriece de raportare financiară. Banca nu a mai plătit dividende de când a primit ajutorul guvernamental.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
dividende,
volksbank,
nationalizare
/actualitate/afaceri/volksbank-risca-sa-fie-nationalizata-pentru-ca-nu-va-plati-dividende-pentru-al-treilea-an-8655409
8655409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.