LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Uniqa mizeaza pe asigurarile pentru locuinte

Postat la 02 septembrie 2010 18 afişări

Odata cu lansarea politei de asigurare obligatorie, compania si-a dublat numarul de polite de asigurare facultativa a locuintei fata de cele emise in aceeasi perioada a anului trecut.

Introducerea obligativitatii asigurarii locuintelor i-a determinat pe cei de la Uniqa sa lanseze si produsul complementar de asigurare facultativa "Locuinta si Siguranta". Aceasta polita se ofera clientilor la pachet cu asigurarea obligatorie.

In zonele care nu sunt expuse la riscurile catastrofale, clientii pot alege sa incheie o polita de asigurare facultativa care acopera cele mai frecvente riscuri care le pot afecta locuinta si care nu sunt acoperite prin polita de asigurare obligatorie a locuintelor. Produsul are tarife unice pe tara pentru cladirile cu destinatie de locuinta si acopera inclusiv riscurile asigurarii obligatorie a locuintelor (cutremur, inundatie si alunecare de teren) pentru bunurile continute si anexele locuintelor.

"Avand in vedere interesul actual pentru asigurarile de locuinta, compania este increzatoare in cresterea acestei linii de business pana la finalul acestui an, chiar daca traversam in continuare o perioada dificila economic, iar puterea de cumparare a clientilor a scazut in primele sase luni ale acestui an", au declarat oficialii companiei de asigurari.

Astfel, pentru asigurarile de incendiu si calamitati naturale, Uniqa Asigurari a inregistrat pana la jumatatea anului un volum de prime brute subscrise de 20,4 milioane de lei. In aceeasi perioada, asiguratorul a inregistrat cresteri de 112% la asigurarile de accidente si boala cu 112%, si de 14% la cele de raspundere civila generala, aceste doua segmente avand volume de 2,3 milioane de lei, respectiv 2,8 milioane de lei.

Primele brute subscrise de catre Uniqa Asigurari dupa primele sase luni ale acestui an au totalizat 216 milioane de lei, iar numarul politelor de asigurare contractate a fost de 282.000. Pe primul loc in portofoliul Uniqa Asigurari se afla in continuare asigurarile de tip CASCO, cu 49,5% din total primelor brute subscrise. In ceea ce priveste daunele platite aferente lunilor ianuarie - iunie 2010, acestea s-au situat la o valoare de 196,6 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Uniqa,
polita obligatorie
/actualitate/afaceri/uniqa-mizeaza-pe-asigurarile-pentru-locuinte-7090502
7090502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.