Tuborg aloca1,5 milioane lei in 2010 pentru campania “Umbrela Verde”

Postat la 10 decembrie 2009 47 afişări

United Romanian Breweries Bereprod (URBB), va aloca 1,5 milioane lei in 2010 pentru reciclarea echipamentelor electrice si electronice in cadrul proiectului “Umbrela Verde”, dupa ce in 2009 a alocat alte 1,5 milioane de lei, potrivt reprezentantilor companiei.

"Vom continua sa investim in campania "Umbrela Verde", chiar daca va continua criza si anul viitor. Nu a fost usor in acest an sa convingem actionarii sa aloce bani", a declarat Shachar Shaine, presedintele URBB Romania.

Pentru 2010, URBB isi propune sa dezvolte impreuna cu RoRec, Asociatia Romana pentru Reciclare, centre de colectare ale deseurilor in principalele orase ale tarii.

Din cele 1,5 milioane lei, 30% se vor duce spre centre de colectare, iar restul sumei va fi indreptata spre comunicare.

"Pana acum avem 14 centre de colectare, iar la anul avem drept obiectiv crearea a inca 50 de astfel de centre", a declarat Liviu Penciu, presedinte RoRec. Pe langa colectarea deseurilor provenite din echipamente electrice si electronice, se vor colecta si materiale plastice si din aluminiu.

Pentru anul 2009, RoRec estimeaza o cantitate de deseuri colectate de 20.000 tone, urmand ca la anul sa creasca pana la 30.000 tone. Norma impusa de Uniunea Europeana in ceea ce priveste deseurile electrice si electronice este de 80.000 tone pe an.

Campania "Umvrela Verde" a fost demarata la initiativa URBB in vara anului 2007 si are ca scop responsabilizarea oamenilor fata de mediul inconjurator.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
URBB,
Umbrela Verde,
Shachar Shaine,
bere,
alcool
/actualitate/afaceri/tuborg-aloca1-5-milioane-lei-in-2010-pentru-campania-umbrela-verde-5170847
5170847
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.