Status Pimp se indreapta catre venituri de 100.000 de euro in 2010

Postat la 19 ianuarie 2010 12 afişări

Status Pimp, serviciul de promovare prin intermediul statusurilor afisate de utilizatorii serviciilor de mesagerie instantanee de genul Yahoo Messenger sau Google Talk, mizeaza anul acesta pe incasari de cel putin 85.000 de euro din internetul romanesc.

Sistemul de promovare neconventionala dezvoltat de X3 Studios, o agentie timisoreana de web design in care este implicat ca actionar minoritar si Alin Zainescu, unul dintre veteranii internetului romanesc, mizeaza anul acesta pe incasari lunare de peste 7.000 de euro, in crestere fata de media de 4.000 de euro inregistrata anul trecut.

La o prima vedere, cifrele ar putea parea mici, dar trebuie mentionat ca sistemul a fost lansat in versiunea oficiala in a doua jumatate a anului trecut si deja a vandut reclame de 20.000 de euro in 2009, in conditiile in care contractele cu firmele interesate sa se promoveze prin intermediul statusurilor sunt obtinute in mod direct de dezvoltatorii serviciului, fara interventia agentiilor de publicitate. "Venituri mai consistente vor veni insa de pe piata internationala, odata ce Status Pimp nu va mai fi disponibil doar pentru internetul romanesc, plan care sper sa fie concretizat in prima parte a acestui an", spune Alin Zainescu.

Pana acum, prin Status Pimp au fost derulate 20 de campanii de promovare, cu o rata de click care variaza intre 4 si 15%, in functie de tipul campaniei. n general, statusurile care contin emoticoane obtin o rata de click mai mare, insa cel mai bun asemenea indicator a fost inregistrat de Murfatlar, in cadrul campaniei "Vin la nunta ta" cu statusul afisat numai de fete "Mi-am luat cea mai frumoasa rochie de mireasa".

Printre clientii Status Pimp se mai numara si Romtelecom, Eximtur, BitDefender, complexul rezidential Rasarit de Soare, Toshiba sau Maguay.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
X3 Studios,
Status Pimp,
IT&C,
reclame,
online
/actualitate/afaceri/status-pimp-se-indreapta-catre-venituri-de-100-000-de-euro-in-2010-5376732
5376732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.