Seful OMV, cel mai bine platit executiv austriac, a incasat anul trecut 2,59 mil. euro

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 septembrie 2010 18 afişări

Compania OMV, proprietarul Petrom, are cel mai bine platit consiliu director dintre firmele austriece, reiese dintr-un raport al Asociatiei Austriece a Investitorilor (IVA). Cei sase membri ai boardului au incasat anul trecut 10,2 milioane de euro in salarii si bonusuri, in crestere fata de 8,3 milioane in 2008.

Presedintele si CEO companiei OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, a incasat cel mai mult - 2,59 milioane de euro, conform raportului IVA, citat de presa vieneza. Mandatul lui Ruttenstorfer la conducerea companiei se incheie anul viitor.

OMV are circa 5.700 de angajati in Austria si 26.800 in strainatate, iar in 2009 a avut afaceri de circa 18 miliarde de euro. Pentru Petrom, OMV a anuntat investitii de circa 5 miliarde de euro pana in 2015, din care aproape un miliard in acest an, pentru productia de petrol, centrala electrica pe gaze de la Brazi si proiectul de energie eoliana de la Dorobantu, judetul Constanta.

Pe locul secund intre cei mai bine platiti, conform calculelor IVA, s-au situat sefii grupului de constructii Strabag, cu compensatii de 8,7 milioane de euro pentru cei sapte membri ai boardului, in frunte cu Hans Peter Haselsteiner, care este si proprietarul companiei.

Dintre companiile cu activitate in Romania, si grupul imobiliar Immofinanz s-a clasat bine in topul salariilor, directorii sai fiind platiti anul trecut cu 6,8 milioane de euro, fata de numai 2,2 milioane in 2008. Anul acesta, Immofinanz a fuzionat cu subsidiara sa, fondul de investitii Immoeast, rezultatul fiind un portofoliu combinat de active imobiliare estimat initial la peste 15 miliarde de euro. In Romania, grupul detine active de circa 750 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/seful-omv-cel-mai-bine-platit-executiv-austriac-a-incasat-anul-trecut-2-59-mil-euro-7364654
7364654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.