Secretele celui mai mare studio de videochat din România: "Am văzut că există modele care fac mai mulţi bani îmbrăcate decât dezbrăcate" - GALERIE FOTO

Postat la 21 iulie 2017 2359 afişări

Piaţa românească de videochat depăşeşte 100 de milioane de euro pe an, creşte permanent şi se poate dubla în următorii 3 ani. Mugur Frunzetti, cunoscut mai ales pentru Floria.ro, o florărie online care a fost preluată la finele lui 2013 de compania Zürich Broker, vorbeşte despre implicarea sa în Studio20, cea mai mare companie românească de videochat, şi despre rolul pe care România l-ar putea juca pe piaţa internaţională de profil.

Un model din Statele Unite trebuie să câştige cel puţin 6.000 de dolari pe lună pentru a fi cât de cât mulţumit cu ce face, explică Frunzetti. În România, de la 3.000 de euro în sus fetele sunt mulţumite. El spune că modelele din România nu lucrează pentru piaţa locală din două motive: în primul rând este vorba de ruşine, motiv pe care îl numeşte ”fals“ şi ”depăşit“. Videochatul ”glamour“ presupune mult mai puţină nuditate decât cel uzual, dar, la fel ca în viaţa reală, ”orice relaţie amoroasă ajunge la un moment dat în pat“. Cel de-al doilea motiv este unul economic: un membru din Statele Unite cheltuie, în medie, 2.000 de dolari pe lună pe un astfel de hobby. ”Cine cheltuie 2.000 de euro pe lună în România pe aşa ceva? Iar asta se datorează şi faptului că noi suntem fericiţi ai sorţii ca bărbaţi: dacă vrem să cunoaştem o femeie frumoasă, şcolită sau elegantă, ieşim şi o căutăm la o cafea; în alte părţi nu se întâmplă aşa ceva.“

Cei 2.000 de dolari pe lună cheltuiţi de clienţii americani înseamnă aproximativ 8 ore de videochat în fiecare lună. ”În a doua jumătate a lunii am mai avut o colegă care a fost locul I din peste 100.000 de modele, ca bani încasaţi, pe topul realizat de cei de la Jasmine (cel mai mare agregator de transmisiuni live de tip videochat din lume). Motivul a fost legat exact de un love story, de un membru care a petrecut cu ea aproape 150 de ore online stând de vorbă. Interesant e faptul că în relaţia lor n-a existat niciun fel de aluzie sexuală. Imaginaţia nu are limite: odată ce ieşi din bula asta – care imaginează că totul e despre nuditate – poţi să fii foarte creativ. Avem această zonă în care suntem mult mai buni, în care ne folosim farmecul, inteligenţa şi cultura.“

La nivel global, în jur de 70% din clienţii Studio20 vin din Statele Unite; urmează Australia, Canada şi Marea Britanie, ţările nordice şi Europa Centrală şi de Vest. Rezultate slabe se înregistrează în Franţa, Spania şi Italia - acolo unde veniturile sunt mai mici, iar accesul la ”femei interesante“ e mult mai facil.

În România, o franciză pleacă de la minimum 10 spaţii de lucru, care acomodează în mod optim 20 de modele. De asemenea, la fiecare trei modele trebuie să existe cel puţin o persoană care să acorde suport - traineri, personal pentru machiaj, profesori sau psihologi.

Printre noutăţile aduse la Studio 20, Frunzetti aminteşte de cursurile de cultură generală. ”Sunt un pic deghizate, pentru că nu poţi să le spui că le înveţi cultură; le deghizăm sub umbrela cursurilor de engleză despre istoria Americii, geografie şi aşa mai departe.“ Fiecare sediu e dotat cu o bibliotecă de unde modelele pot împrumuta cărţi, având ulterior posibilitatea să discute diverse aspecte alături de profesori de engleză. Cele mai profitabile unităţi sunt cele din Bucureşti; în sediul din Piaţa Unirii lucrează în jur de 70 de modele, fiind cel mai mare sediu Studio 20 din lume.

”Jobul acesta are două beneficii: pe lângă banii câştigaţi, e vorba şi de experienţa de viaţă acumulată. Marea majoritate a membrilor sunt în zone profesionale de top, fie că vorbim de manageri de bănci, de doctori sau avocaţi, oameni de la care ai ce învăţa“, spune Frunzetti. ”Discuţiile zilnice alături de oameni cu experienţă îţi aduc şi un plus de valoare. Dacă pui în oglindă un model care începe cu unul care lucrează de 3 ani, cel din urmă e pregătit să facă orice în viaţă, are bagajul cu care să se descurce. Nu numai că nu-şi limitează posibilităţile de carieră, dar şi le dezvoltă foarte mult.“

În medie, în primul an un model câştigă 3.000 de dolari lunar. ”Sunt unele care se blochează la 3.000, altele care merg către 5.000 de dolari, şi sunt cele mai bune care merg spre 10.000 de dolari pe lună; depinde de ambiţie. Dacă vrei să reuşeşti în viaţă, reuşeşti; ambiţia bate tot. Dacă vrei să-ţi fie uşor, vei fi întotdeauna mediocru, pentru că asta e definiţia mediocrităţii“, încheie Mugur Frunzetti.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.