S-a semnat Actul Constitutiv de infiintare a PAID

Postat la 23 septembrie 2009 47 afişări

Astazi s-a semnat Actul Constitutiv de infiintare a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) la sediul societatii de avocatura Voicu & Filipescu.

PAID este societatea care va emite politele de asigurare obligatorie a locuintelor, sistem de polite ce exista si in alte state europene. La noi in tara, sistemul va fi operational incepand cu 1 ianuarie 2010. Aceste polite obligatorii sunt menite sa asigure locuintele din Romania impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Societatile de asigurari care au semnat Actul Constitutiv de infiintare a PAID sunt: Astra Asigurari, Groupama Asigurari, Clal Romania Asigurari Reasigurari, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig Societate de Asigurare Si Reasigurare, Asigurare Reasigurare Aradaf, Generali Asigurari, Carpatica Asig, Euroins Romania Asigurare Reasigurare, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari-Reasigurari si ABC Asigurari-Reasigurari. Capitalul social al PAID este de 4,5 milioane de euro.

Groupama, Astra si Clal au cate 15% din actiunile societatii, iar celelalte companii de asigurari membre ale PAID au cate 5,5% din actiuni.

"PAID ramane deschisa altor societati de asigurare care doresc sa devina membre, prin urmare, in viitor PAID va avea cu siguranta mai multi componenti", spune Radu Mustatea, directorul general Astra Asigurari [i memebru in Consiliul de Administratie al PAID.

In perioada urmatoare, se vor finaliza demersurile pentru inregistrarea PAID si se va demara procesul de aliniere a cadrului legislative la necesitatile de functionare a PAID si informarea populatiei cu privire la obligatiile fiecarui proprietar de locuinta si cu privire la beneficiile acestui sistem.

"Pe langa faptul ca, in acest fel, Romania se aliniaza practicilor europene existente in domeniu, in tara noastra este absolut necesara functionarea unei astfel de societati care sa poata compensa din pierderile materiale frecvente cauzate de cutremure, alunecari de teren sau inundatii", a declarat Marinela Nemes, directorul general al directiei generale juridice a CSA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
PAID,
cutremur,
asigurare
/actualitate/afaceri/s-a-semnat-actul-constitutiv-de-infiintare-a-paid-4924404
4924404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.