Romanii vor GPS-uri cu mai multe functii

Postat la 25 martie 2010 42 afişări

Anul acesta, cumparatorii de echipamente de navigare se vor orienta catre produse care includ cel putin o functie suplimentara, potrivit estimarilor Mio Technology, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de echipamente GPS.

In prezent, aproximativ 90% dintre echipamentele GPS existente pe piata includ cel putin o functie suplimentara (redare multimedia, Bluetooth, transmitator FM) pe langa cea de navigatie.

"Echipamentele GPS incep sa devina instrumente complete de navigatie pentru calatorii. In acest moment 40% dintre dispozitivele Mio includ functii de redare a mp3-urilor, 20% TMC (Info Trafic), 40% dintre dispozitive sunt dotate cu Bluetooth, in timp ce toate dispozitivele pe care le avem pe piata permit navigarea prin intermediul fotografiilor (Navpix)", a spus Sergiu Gansca, Sales and Marketing Manager pentru Romania si Ungaria, Mio Technology.

"Schimbarea comportamentului de consum se manifesta si in cazul celor care au achizitionat deja echipamente GPS: pentru ei, serviciile aditionale oferite de catre producatori devin din ce in ce mai importante. Unul dintre cel mai des solicitate servicii este actualizarea gratuita al hartilor", a mai completat reprezentantul Mio. Anul trecut, piata romaneasca de GPS- uri s-a ridicat la 60.000 de unitati, potrivit estimarilor Mio Technology.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
GPS,
navigare,
Mio Technology
/actualitate/afaceri/romanii-vor-gps-uri-cu-mai-multe-functii-5776342
5776342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.