LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

Reorganizarea a costat A&D Pharma 6,2 mil. euro in 2008

Postat la 10 martie 2009 29 afişări

Grupul farmaceutic A&D Pharma, care opereaza farmaciile Sensiblu, a inregistrat o crestere de 18% a vanzarilor consolidate pe 2008 comparativ cu anul precedent, pana la 501,5 milioane de euro si o reducere a pierderilor de patru ori, pana la 2,2 milioane de euro.

Anul trecut, compania a demarat un proces de reorganizare (focus pe imbunatatirea profitabilitatii companiei prin reducerea costurilor operationale si dezvoltarea segmentelor de business cu marje ridicate, precum si reducerea numarului de angajati), care a presupus cheltuieli de 6,2 milioane de euro.

“In pofida acestor masuri, am raportat o crestere de 80% a EBITDA (profit inainte de includerea taxelor, dobanzilor, deprecierii si amortizarii), pana la 22,1 milioane de euro si avem o pozitie favorabila pentru a livra un rezultat pozitiv pentru 2009”, au precizat reprezentantii companiei. Anul acesta, oficialii A&D Pharma si-au propus optimizarea operatiunilor si consolidarea pozitiei pe piata in toate cele trei segmente in care activeaza – distributie clasica farmaceutica, marketing & sales si retail farmaceutic.

Anul trecut, compania a raportat o crestere de 20% a vanzarilor pe linia de distributie clasica, pana la valoarea de 326,4 milioane de euro, pe cand business-ul de marketing & sales a avansat cu 7%, atingand 98,6 milioane de euro, potrivit raportului emis de A&D Pharma.

Afacerile Sensiblu, cea mai extinsa retea de farmacii, cu 221 unitati la nivel national, s-au majorat anul trecut cu 27% fata de 2007, pana la 154,8 milioane de euro. “Anul trecut, Sensiblu a intrat pentru prima dat pe profit”, au declarat oficialii A&D Pharma.

Cititi aici mai multe despre schimbarile care au avut loc in ultima perioada la A&D Pharma, precum si despre rezultatele la noua luni ale companei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
A&D Pharma,
farmaceutice,
reorganizare,
Sensiblu
/actualitate/afaceri/reorganizarea-a-costat-a-d-pharma-6-2-mil-euro-in-2008-4036435
4036435
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.