Povestea antreprenorului care a vrut să găsească secretul tinereţii. Cum a ajuns milionar

Autor: Andra Stroe Postat la 23 decembrie 2022 254 afişări

După ce s-a împărţit, timp de mulţi ani, între rolul de angajat şi cel de investitor în imobiliare, Rex Maughan a pus pe picioare propriul business: Forever Living Products. Flerul său în industria de real estate l-a ajutat să extindă apoi compania de cosmetice şi în acest domeniu, reţetă care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari în 2002, transformându-l într-unul dintre cei mai bogaţi oameni din la acea vreme. Astăzi, compania sa continuă să fie unul dintre cele mai mari businessuri din sistemul MLM la nivel internaţional.

Rex Maughan s-a născut pe 20 noiembrie 1936 în Logan, Utah. A copilărit într-o fermă din Idaho şi, în timp ce era student la Brigham Young University a întâlnit-o pe viitoarea sa soţie, Ruth. După ce aceasta a absolvit, cuplul s-a mutat în Arizona, unde antreprenorul şi-a finalizat la rândul său studiile şi a început să investească în terenuri. În paralel, avea un post de contabil, la care ulterior a renunţat pentru a se alătura companiei Del E. Webb Construction, unde şi-a petrecut următorii 13 ani din carieră, ajungând până în rolul de vicepreşedinte. A continuat, în acelaşi timp, şi afacerile din industria imobiliară, mărindu-şi portofoliul de proprietăţi. În 1978 a pus pe picioare Forever Living Products. Iniţial, compania producea loţiuni cu aloe vera, dar cu timpul şi-a extins portofoliul cu articole precum pastă de dinţi, detergenţi, deodorant şi nu numai, toate cu extract de aloe, folosind modelul multi level marketing (MLM). Şi, pentru că plantele de aloe vera au stat de la bun început la baza gamei de produse, antreprenorul a decis să dezvolte chiar în cadrul companiei zona de cultivare şi procesare. La trei ani de la înfiinţare a extins afacerea şi în zona hotelieră, sub divizia Forever Resorts, ajungând, la începutul anilor 2000, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de câteva sute de dolari. În 1983, compania a fost clasată pe locul 6 în topul Inc. 500 a companiilor cu cea mai rapidă creştere din Statele Unite. Până în 1990 antreprenorul a reuşit să cumpere şi competitorul Aloe Vera of America, distribuind ulterior produsele acestuia sub brandul Forever Living. Anul trecut, compania a ajuns la o reţea de 9,3 milioane de distribuitori şi venituri de 4 miliarde de dolari. Antreprenorul a murit pe 17 iulie 2021.  

Carte de vizită

Rex Maughan, fondator, Forever Living Products(20 noiembrie 1936 – 17 iulie 2021)

1. A urmat cursurile Brigham Young University şi ale Universităţii de Stat din Arizona;

2. De-a lungul timpului a fost contabil şi s-a implicat, de asemenea, în imobiliare, înainte şi după a ce a fondat, în 1978, Forever Living Products;

3. Maughan şi soţia sa, Ruth, au avut trei copii şi 12 nepoţi;

4. A fost numit membru de onoare al Ordinului de Merit al Samoa în cadrul evenimentului Samoa Honours and Awards din 2014;

5. A contribuit la conservarea proprietăţii autorului Robert Louis Stevenson, pe care a transformat-o în muzeu;

6. S-a implicat, de asemenea, şi în lumea politicii, sprijinind campaniile unor candidaţi la preşedinţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.