Pierderi de 2,6 milioane euro in S1 pentru Bere Azuga

Postat la 04 septembrie 2009 12 afişări

Bere Azuga, detinuta de producatorul de bere Ursus Breweries, si-a adancit pierderea de peste 11 ori, pana la valoarea de 2,6 milioane euro in primul semestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut si a inregistrat o scadere de aproape 3 ori a cifrei de afaceri, la 1,2 milioane euro.

"Cauzele care au dus la aceste rezultate nefavorabile sunt vanzarile mici din primul trimestru, sistarea productiei, acordarea de discounturi in primul trimestru si dobanzile aferente imprumuturilor bancare", se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Ursus Breweries a anuntat oprirea productiei la fabrica din judetul Prahova incepand cu luna iunie si schimbarea obiectului de activitate din fabricarea berii, in imobiliare.

In prezent se desfasoara o oferta publica de cumparare si a restului de 3,7% actiuni de catre Ursus, in vedere obtinerii controlului unic asupra companiei. La finalizarea tranzactiei, Ursus va fi platit 10 milioane euro pentru producatorul local de bere si va pregati delistarea companiei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fmcg,
azuga,
bere,
producator,
ursus
/actualitate/afaceri/pierderi-de-2-6-milioane-euro-in-s1-pentru-bere-azuga-4854867
4854867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.