Peugeot ridica o fabrica in Rusia

Postat la 08 ianuarie 2008 1 afişăre

Producatorul auto francez Peugeot Citroën va construi o fabrica in orasul rusesc Kaluga, situat la 180 de kilometri in sud-vestul Moscovei.

Alegerea a fost facuta in detrimentul orasului Nijni-Novgorod, datorita apropierii mai mari de piata moscovita si de prezenta in regiune a altui mare producator auto, Volkswagen.

Prezenta a doua mari grupuri auto ar putea determina furnizorii de componente sa-si stabileasca noi unitati de productie in apropiere. Pana in 2010, capacitatea de productie a fabricii va fi de 100.000 de masini pe an, dar aceasta va putea fi triplata.

Aici vor fi produse masini de litraj mediu, care reprezinta aproape 60% din vanzarile de pe piata ruseasca. Compania franceza nu a dezvaluit valoarea investitiei, dar noua fabrica va fi comparabila cu cea detinuta in orasul slovac Trnava, unde au fost investiti 350 de milioane de euro.

Peugeot Citroën a vandut anul trecut aproximativ 40.000 de autovehicule in Rusia, fata de 27.000 in 2006, cand a detinut o cota de piata de 1,5%. In 2006, pe piata rusa s-au vandut aproximativ 1,9 milioane de autovehicule, ritmul anual de crestere fiind de 20-30%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
Peugeot Citroen
/actualitate/afaceri/peugeot-ridica-o-fabrica-in-rusia-2326944
2326944
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.