Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Despre furtuna stârnită de CEO-ul care şi-a plătit angajaţii cu câte 70.000 de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 15 decembrie 2015 11034 afişări

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Despre furtuna stârnită de CEO-ul care şi-a plătit angajaţii cu câte 70.000 de dolari

A doua zi după anunţ toată lumea voia să-i ia un interviu. A fost invitat la toate matinalele. „Cred că am avut 25 de interviuri la TV în trei zile“, a mărturisit el. Fox News l-a pus pe un piedestal, Russell Brand a glumit şi a spus că nu ai cum să ignori asemănarea dintre el şi Iisus. Price spune că a fost curtat de producători TV ca Ryan Seacrest sau Mark Burnett. Numai că un reprezentant al lui Ryan Seacrest a spus „nu am vorbit niciodată cu domnul Price“, iar reprezentanţii lui Burnett nu au vrut să comenteze. Pentru că a devenit o figură cunoscută a fost chemat să susţină mai multe discursuri sau conferinţe. Cum şi aici este o vacă de muls, Price a semnat un contract cu agenţia de talente Endeavor Entertainment, iar acum cere 20.000 de dolari pentru fiecare apariţie.

„Poate părea ciudat, dar m-am săturat de atenţie“, a spus el. „Călătoresc foarte mult, deci trec prin multe aeroporturi şi am fost foarte fericit să nu mă mai văd pe coperta revistei Entrepreneur“, a continuat Price. Pare bizar că spune asta când el şi echipa lui au cerut de şase ori să apară pe coperta Bloomberg Businessweek.

La două săptămâni după runda de promovare din aprilie, Dan Price a aflat că a fost dat în judecată de Lucas Price. Pirkle, responsabil cu comunicarea Gravity, sugerează că procesul face parte dintr-o dispută mai largă legată de afacere. „A făcut asta pentru a maximiza veniturile acţionarilor? Sau a făcut asta pentru clienţi şi angajaţi?“ Publicaţia Inc a emis ipoteza că Lucas a intentat procesul după mărirea salarială pentru „a pune presiune pe Dan să vândă Gravity cât timp se află în lumina reflectoarelor, maximizând valoarea acţiunilor sale“.

Problema este, potrivit Bloomberg, că procesul antedatează majorarea salarială. Lucas a iniţiat procesul la două săptămâni după anunţ, însă, conform documentelor instanţei, Price a fost înştiinţat că a fost dat în judecată pe 16 martie, adică cu aproape o lună înainte de anunţul majorării.

Hollon, avocatul lui Lucas, spune că Dan Price l-a informat pe Lucas în legătura cu decizia sa de a majora salariile pe 9 aprilie, printr-un e-mail. Pirkle a spus că Lucas „face referire în mod specific“ la majorarea salarială ca temei pentru cazul său. Pe de altă parte, Hollon a răspuns că „programul de majorare salarială pare a fi o reacţie a lui Dan la procesul intentat“.

Nu se ştiu prea multe detalii despre ceea ce s-a întămplat, dar Lucas susţine că fratele său „a utilizat în mod necorespunzător controlul majoritar asupra companiei“ pentru a se supraplăti. „Acţiunile lui Daniel au fost abuzive şi au demonstrat o lipsă de corectitudine faţă de Lucas“, se arată într-un document al curţii. Acesta cere daune nespecificate şi impune ca Dan Price să cumpere acţiunile lui Lucas în Gravity. Când a fost confruntat cu aceste informaţii de către reporterul de la Bloomberg, Dan Price a repetat un singur lucru: „Am aflat de proces doar după ce am iniţiat majorarea“. Chiar dacă i-au fost prezentate documente semnate de el pe 3 aprilie legate de proces, el a repetat aceeaşi propoziţie: „Am aflat de proces doar după ce am iniţiat majorarea“.

În urma faptelor, unii clienţi au plecat, numărul angajaţilor a crescut cu 20, iar Tammi Kroll, angajat veteran al Yahoo, a renunţat la salariul mare doar pentru a lucra pentru Price. Şi, bineînţeles, toate aceste aventuri meritau imortalizate într-o carte. În octombrie Dan Price a declarat pentru Bloomberg că a scris deja 20.000 de cuvinte, apoi, o săptămână mai târziu, a spus pentru Inc că a scris 40.000 de cuvinte, iar peste alte trei săptămâni a ajuns la 60.000 de cuvinte. „Îmi este uşor pentru că scriu despre mine“, a spus el.

Povestea nu se încheie aici, iar viaţa lui Dan Price urmează să se complice şi mai mult din cauza faptului că fosta lui soţie a mărturisit, indirect, că a fost abuzată în timpul căsătoriei. „S-a supărat pe mine că l-am ignorat şi m-a aruncat la pământ, apoi m-a lovit cu pumnii în stomac“, a citit ea din jurnalul său, în timpul unei conferinţe pe tema „Cum m-a ajutat scrisul să-mi depăşesc trauma“. „Într-o zi m-am încuiat în maşină pentru că-mi era frică să merg acasă, să nu mă lovească din nou“, a continuat ea.

Când a fost confruntat cu aceste informaţii, Dan Price a răspuns: „Apreciez şi îmi respect fosta soţie, a jucat un rol foarte pozitiv în viaţa mea. Din respect pentru ea, nu m-aş simţi confortabil să răspund la o asemenea afirmaţie care vine de la un reporter Bloomberg, când nu am nicio dovadă că această afirmaţie a fost făcută cu adevărat“.

Trei ore mai târziu, Price l-a sunat pe reporter şi a spus: „Evenimentele descrise de tine nu au avut loc“. E vorba de altruism sau este cu totul altceva? Cert este că angajaţii Gravity câştigă mai mult. Poate o să primim răspunsuri în cartea sa sau poate o să aflăm mai multe după procesul care este programat să aibă loc în mai 2016.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/nicio-fapta-buna-nu-ramane-nepedepsita-despre-furtuna-starnita-de-ceo-ul-care-si-a-platit-angajatii-cu-cate-70-000-de-dolari-14919453
14919453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.