Henkel Romania: vanzari de 135 de milioane in 2009

Postat la 25 februarie 2010 13 afişări

Henkel Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de cca. 571 milioane lei (cca. 135 milioane euro), rezultate considerate de companie bune, pe fondul crizei economice, a impactului cursului de schimb si a scaderii dramatice a sectorului constructii din Romania:

"Sunt increzator in perspectivele de crestere pe termen lung ale afacerii Henkel din Romania", declara Liviu Sfrija, presedintele Henkel Romania. In anul 2009 Henkel Romania s-a numarat printre cei mai mari 10 investitori in media din Romania.

Activitatea diviziei "Adezivi Tehnologii" a fost afectata in anul 2009 de scaderea dramatica a sectorului constructii cu 15-20%, de scaderea cererii pe piata materialelor de constructii cu cca 30% (unele piete au scazut cu 50% - de ex. pardoseli) si de scaderea cererii pe segmentul clientilor industriali. Prin actiunile de marketing intreprinse si prin strategia adoptata, divizia Adezivi a reusit sa termine anul 2009 cu rezultate apropiate de nivelul anului 2008.

La inceputul anului 2010, Henkel Romania a finalizat achizitia terenului pentru cea de-a treia unitate de productie pentru adezivi din Romania, in comuna Roznov, judetul Neamt. In prezent, Henkel detine in Romania doua unitati de productie pentru adezivi de constructii, in comuna Pantelimon si a doua la Campia Turzii, judetul Cluj. Valoarea totala a investitiilor Henkel in Romania, in capacitati de productie, depaseste valoarea de 30 milioane euro.

In clasamentul celor 32 de tari membre Henkel Central Eastern Europe, Henkel Romania se afla in grupul fruntas al celor mai performante tari, ocupand pozitia a 7-a ca Ebit si pozitia a 8-a ca vanzari nete.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Henkel,
cifra de afacere,
scadere
/actualitate/afaceri/henkel-romania-vanzari-de-135-de-milioane-in-2009-5625714
5625714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.