FMI nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei, daca va fi nevoie

Postat la 17 septembrie 2010 19 afişări

Fondul Monetar International (FMI) nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei, daca va fi nevoie, pentru a ajuta statul elen sa evite o eventuala intrare in incapacitate de plata, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de Wall Street Journal.

FMI, statele Uniunii Europene (UE) si Banca Centrala Europeana au stabilit in luna mai un pachet de salvare de 110 miliarde de euro pentru Grecia, pe o durata de trei ani. In schimbul acestuia, Atena s-a angajat sa introduca masuri stricte de austeritate.

"In pofida sprijinului substantial de care Grecia a beneficiat pana acum, nu este exclus un acord aditional cu FMI dupa expirarea celui actual, de trei ani", a afirmat sursa.FMI si alti creditori internationali nu vor lasa Grecia sa intre in faliment daca nu va reusi sa recastige increderea investitorilor, chiar daca respecta conditiile acordului de asistenta financiara.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
sprijin finaciar,
Grecia
/actualitate/afaceri/fmi-nu-exclude-suplimentarea-sprijinului-financiar-acordat-greciei-daca-va-fi-nevoie-7282115
7282115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.