Experienţe noi pentru corporatişti. Şi nu numai

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 24 octombrie 2017 1286 afişări

Născut în Italia, şcolit în Statele Unite şi angajat apoi la o multinaţională care l-a trimis şi în România: este traseul care l-a adus pe Alessio Lewithin în postura de azi, şi anume cea de antreprenor. Alături de partenerii săi, el a investit 1 milion de euro pentru a aduce în România businessul CulinaryOn, o afacere prezentă deja pe două continente.

Investiţia în spaţiul din Pipera (Bucureşti) a depăşit un milion de euro, banii provenind atât de la asociaţi cât şi dintr-un credit bancar. Spaţiul este prevăzut cu trei studiouri care pot acomoda între 65 şi 75 de persoane fiecare, o sală de conferinţe şi o zonă VIP, destinată în principal evenimentelor restrânse, cum ar fi o degustare de vinuri. ”Vom ajunge la break-even în 32 de luni“, notează Alessio Lewithin. Modelul de business se bazează pe evenimente corporate şi cele private, 60% din venituri venind din zona corporate. Pentru a se asigura că posibilii clienţi din zona corporate vor apela la CulinaryOn în mod constant, antreprenorul a gândit din start să includă în proiect şi o sală de conferinţe. ”Nu e ca la restaurant, unde în mod uzual şeful stă în capul mesei şi e înconjurat de cei care care vor să avanseze cât mai repede; cu cât stai mai departe, cu cât mai greu este să interacţionezi. La CulinaryOn lucrurile stau cu totul altfel, pentru că încercăm să «amestecăm» invitaţii.“

Când vorbeşte de evenimente private, antreprenorul se referă la aniversări, la petreceri ale burlacilor, zile de nume sau petreceri pentru copii. ”În ziua de azi părinţii nu au prea multe opţiuni atunci când vine vorba de aniversările copiilor, de cele mai multe ori ajung într-un mall, nu mai e nimic special în asta.“

O a treia sursă de venituri este cea a cursurilor deschise, explică italianul. ”În fiecare lună publicăm calendarul cursurilor pe care le ţinem, iar cei interesaţi se pot înscrie online; e un mod excelent de a cunoaşte alţi oameni. Pentru noi contează foarte mult experienţa în sine.“ Numărul optim de cursanţi este de 25-26, iar preţurile sunt situate între 50 şi 70 de euro; durata unui curs este de 4 ore. ”Dacă vorbim de evenimentele private, preţul se stabileşte în funcţie de cerinţele clienţilor. Putem oferi şi un fotograf, un DJ sau publicarea evenimentului pe reţele sociale, prin urmare preţul poate varia destul de mult“, explică Allessio Lewithin.

Pentru anul 2018, el anticipează organizarea a 800 de evenimente cu o medie de 20 de persoane, iar asta se traduce în venituri de 1,5 milioane de euro. ”Cel mai important este numărul de evenimente organizate: fiecare studio poate organiza un astfel de eveniment, deci putem avea trei evenimente simultan aici în Bucureşti.“

În prezent, la CulinaryOn lucrează doi chefi şi doi sous-chefi, dar există colaborări şi cu alţi 15 chefi din Bucureşti, în cazul în care este nevoie de aceştia. La un eveniment există în permanenţă patru persoane: un chef, un sous-chef, un barman şi coordonatorul evenimentului.

”Iubesc mâncarea românească şi sunt un mare iubitor de sarmale“, spune Alessio Lewithin zâmbind. ”Cred că e o bucătărie extrem de interesantă, fiind un mix - există influenţe din Grecia, influenţe din Turcia sau din Balcani, lucruri care mi-au plăcut întotdeauna. Mi se pare că e mult mai uşor să găseşti mâncare bună în afara Bucureştiului, fiul meu e jucător de hochei la Steaua şi am avut ocazia să călătoresc mult prin România.“ El vorbeşte şi de calitatea vinurilor de la noi, spunând că i-ar plăcea să le vadă promovate mai mult în străinătate. ”Aveţi cel mai mare număr de sortimente de struguri la nivel global, mai multe decât Italia, iar asta spune multe.“

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.