EOS KSI Romania: afaceri de 11,5 milioane de euro

Postat la 18 septembrie 2008 53 afişări

EOS KSI Romania, lider pe piata autohtona de colectare a creantelor, estimeaza ca va obtine in 2008 o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de anul trecut.

"Principalul motor de crestere a fost activitatea de management al fluxului de numerar (38% din portofoliul firmei - n.red.), mai precis achizitionarea portofoliilor de creante de la companii si serviciile de factoring," a spus Georg Kovacs, Managing Director al EOS KSI Romania. 

Piata de colectare a creantelor a ajuns la 25 de milioane de euro, mai mult cu 47% fata de 2006, dar pentru anul curent este asteptata o reducere cu 15-25%, pe fondul deprecierii preturilor la portofoliile de creante. Deprecierea este cauzata de mai multi factori, printre care lipsa de fonduri la nivel global si scaderea apetitului pentru risc al fondurilor de investitii.

Cat priveste planurile de viitor, reprezentantul EOS KSI Romania spune ca expansiunea teritoriala va continua (dupa ce compania a deschis patru birouri in 2007), vizand in acelasi timp un ritm de crestere al afacerii de 15-25% pentru urmatorii  doi-trei ani.

Principalii competitori ai EOS KSI Romania sunt Urban, Coface si Mellon.

Cristian Ionescu, directorul general al Coface, al treilea mare jucator de pe piata de colectare a creditelor, sustine ca aceasta s-a dublat in 2008 fata de anul precedent. "Sumele sunt foarte mari, pachetele date spre recuperare fiind de minimum 15 milioane de euro," a explicat el. De asemenea, Ionescu adauga ca se asteapta ca piata colectarii de creante sa creasca in urmatorii ani cu un ritm de cel putin 50%.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/eos-ksi-romania-afaceri-de-11-5-milioane-de-euro-3191905
3191905
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.