Doi foşti corporatişti au devenit antreprenori şi au ajuns la venituri de 1,8 milioane de euro din banii colegilor

Autor: Ioana Matei Postat la 10 martie 2016 11664 afişări

După ce şi-au dublat de la an la an afacerea, foştii consultanţi Andrei Creţu şi Iulian Cîrciumaru au intrat din nou în zona corporate prin vânzarea unui pachet din acţiunile Benefit Seven către Sodexo România.

Doi foşti corporatişti au devenit antreprenori şi au ajuns la venituri de 1,8 milioane de euro din banii colegilor

Şi-au propus să menţină creşterea anuală de 100% şi să ajungă la 20.000 de utilizatori până la finalul anului. Dintre cei 230 de parteneri, 140 sunt din Bucureşti, iar restul din Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Ploieşti şi din alte câteva oraşe mai mici – astfel că o altă ţintă pentru anul acesta a fost să încheie extinderea în ţară, beneficiind de acoperirea întregii pieţe de către Sodexo, primele oraşe vizate fiind Sibiu, Constanţa, Bacău. „2016 ar trebui să fie anul în care vom reuşi să acoperim toate oraşele unde avem cerere corporate, astfel încât din 2017 să ne concentrăm doar pe a ne consolida reţeaua.“

În ce priveşte portofoliul de clienţi, acesta este unul mixt. „După ce am început, am targetat cele mai mari companii din România şi multe dintre ele sunt între cele 400 pe care le avem clienţi – în general sunt industrii competitive din punctul de vedere al atragerii de forţă de muncă cum ar fi IT-ul sau automotive, în vestul ţării.“ Un sector pe care nu l-au abordat încă este cel public, însă intenţionează să intre şi pe acest segment prin parteneriatul cu Sodexo. „Vrem să avem între clienţi şi instituţii ale statului, spitale, şcoli, spre exemplu, este un sector pe care nici nu l-am abordat, dar sperăm ca astfel să spargem gheaţa.“

Şi-au propus să folosească fondurile obţinute în urma tranzacţiei în conceperea Start up Studio, un fond de investiţii care să sprijine proiecte antreprenoriale. „Pentru noi este o altă modalitate de a ne implica pe terenul antreprenorial, vom fi în continuare manageri ai 7Card, dar vrem să investim şi în alte proiecte interesante. Este puţin prematur să spunem ce proiecte căutăm, am avut câţiva proprietari de start‑up‑uri la discuţii, unul este o soluţie de e-commerce, iar altul ar fi un magazin online – nu e ceva pe care ne concentrăm însă. Îi vom ajuta şi prin investiţii, şi prin sfaturi din propria experienţă.“ Spre deosebire de un fond de investiţii, care îşi împarte fondurile între mai multe companii şi pentru care succesul este un joc statistic, conceptul lansat de cei doi are o strategie diferită şi se va orienta spre un număr mai mic de start-upuri, care au depăşit perioada critică şi vor să se dezvolte.

„Parteneriatul nu presupune nicio schimbare în modul cum ei fac afacerea, dar vom colabora îndeaproape. Am integrat serviciul acesta în oferta noastră, nu este nicio schimbare în business“, descrie şi Bálint Bessenyey, CEO-ul Sodexo România, modul de colaborare cu Benefit Seven. Sosit la conducerea companiei în septembrie 2014, Bessenyey conduce un business care anul trecut a avut o creştere de circa 8% a cifrei de afaceri, de la 16,4 milioane de euro în 2014, pe seama celor 15.000 de clienţi companii, cu circa 750.000 de angajaţi. „Economia României este în creştere, mediul de business este favorabil, iar clienţii din România aşteaptă servicii impecabile, de aceea punem accent pe acest aspect“, spune CEO-ul. Potrivit lui Bessenyey, propunerea de a achiziţiona 20% din compania Benefit Seven a venit natural pentru Sodexo, în scopul diversificării portofoliului de beneficii pentru angajaţi, în contextul în care în România există un interes din ce în ce mai mare pentru un stil de viaţă sănătos.

De profesie inginer, Bessenyey şi-a început la rândul său cariera cu un start-up, în Ungaria: „A fost o companie care vindea echipamente şi care a rezistat un deceniu, iar acolo am învăţat că să găseşti oamenii cheie este printre cele mai importante aspecte“.  Pentru grupul Sodexo lucrează de aproape 23 de ani, el fiind cel care a pus bazele filialei din Ungaria a companiei, pe care a şi condus-o până în luna octombrie a anului 2014. Ulterior, executivul a fost consultant pentru colegii din funcţii de conducere din cadrul Sodexo timp de aproape un an şi jumătate.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
afaceri,
consultanti,
business,
angajati,
companii
/actualitate/afaceri/doi-fosti-corporatisti-au-devenit-antreprenori-si-au-ajuns-la-venituri-de-1-8-milioane-de-euro-din-banii-colegilor-15102155
15102155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.