DHL a cumparat Cargus

Postat la 17 aprilie 2008 87 afişări

Compania germana DHL a preluat Cargus, liderul local al pietei de curierat, termenii tranzactiei nefiind specificati. Achizitia urmeaza sa fie finalizata dupa obtinerea aprobarii din partea Consiliului Concurentei.

"Ne asteptam ca DHL si Cargus sa devina numarul 1 pe piata de curierat intern din Romania, atat din punctul de vedere al pozitionarii pe piata, cat si in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite”, a declarat Gian Sharp, director general al DHL Romania, companie detinuta de Deutsche Post World Net.

DHL si Cargus vor continua sa actioneze ca entitati separate, isi vor pastra angajatii, brandul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formata, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa faca parte din echipa de conducere a Cargus.

"Vrem sa oferim clientilor un acces convenabil si integrat la serviciile de curierat domestice si internationale, de la o singura sursa", a spus Augustin Plesea.

Achizitia se va finaliza dupa obtinerea aprobarii din partea Consiliului Concurentei si incheierea procedurilor de auditare fiscala aferente unei astfel de tranzactii.

Cargus, cea mai veche companie romaneasca de curierat intern detinuta Augustin Plesea si Carmina Dumitrescu, a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri de 29,7 milioane de euro, estimand pentru acest an o crestere de 50%.

In 17 ani de activitate, firma a dezvoltat o retea cu peste 90 de birouri si centre de expeditie si opereaza o flota comerciala cu peste 600 de unitati.

DHL, parte a Deutsche Post World Net, liderul pietei mondiale de curierat expres international, terestru si aerian si numarul 1 mondial in transport cargo naval si logistica contractuala, detine in Romania 23 de centre operationale (Service Centers) si 25 centre de expedieri (denumite si Service Points).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
curierat,
tranzactii,
DHL,
Cargus
/actualitate/afaceri/dhl-a-cumparat-cargus-2562490
2562490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.