Cucerirea Vestului. Autonom Rent-a-car vrea să intre în competiţie cu cei mai mari concurenţi din Europa

Autor: Bogdan Alecu Postat la 11 noiembrie 2014 1131 afişări

Fraţii Dan şi Marius Ştefan, care controlează Autonom Rent-a-car, vor să intre în competiţie directă cu cele mai mari firme de rent-a-car din Europa. Într-o primă etapă, au pus ochii pe Budapesta şi pe o flotă premium de BMW Seria 5.

Gama de automobile disponibilă s-a extins cu timpul. Întâi a fost una low cost, după care maşini „medii“, iar de câţiva ani au intrat şi pe segmentul premium. În piaţă trebuie să te adaptezi la cerere, iar cererea este pentru maşini de manageri, care doresc o maşină similară cu cea pe care o au în flotă. „Mai nou oferim şi maşină cu şofer spre închiriat, inclusiv pentru transfer de la şi la aeroport, pentru care oferim un tarif competitiv chiar şi în comparaţie cu taxiurile, de 0,3 euro pentru un kilometru. Iniţial era o zonă neinteresantă deoarece nu era sustenabilă, însă acum a devenit“, a subliniat managerul companiei.

Autonom are în prezent peste 100 de şoferi disponibili. „Noi le spunem agenţi specializaţi, deoarece nu sunt simpli şoferi. Angajaţii noştri cunosc mai multe limbi străine şi au studii superioare, motiv pentru care îi şi plătim peste media industriei“, a subliniat managerul companiei.

În acest context, compania a demarat un parteneriat cu BMW şi a achiziţionat o flotă de automobile Seria 5-518d, cu un preţ de listă de circa 47.000 de euro cu TVA.

„Am optat pentru Seria 5 deoarece pentru un transfer este nevoie de o maşină mare şi confortabilă pentru top management, dar şi pentru diplomaţi. În prezent avem o flotă de automobile Mercedes-Benz E-Klasse pe care o vom înlocui cu noile BMW-uri“, a spus Ştefan.

În prezent compania are o flotă de 12 automobile Mercedes-Benz E-Klasse şi a comandat un prim lot de şase BMW Seria 5. „Acestea sunt parte a unui proiect pe durată mai lungă şi avem în plan achiziţia a 10 automobile BMW anual în următorii ani, din mai multe modele“, a spus Dan Ştefan. BMW-urile vor fi utilizate atât cu şofer, cât şi închiriate direct către clienţi şi vor sta în parcul de închiriat între 12 şi 24 de luni.

„Am optat pentru 518d deoarece nu doream un automobil de lux şi l-am configurat în consecinţă şi nu am optat pentru echipamente scumpe, ci pentru ceea ce era necesar“, a spus Dan Ştefan. Planul companiei este de a extinde flota premium cu mai multe modele, inclusiv SUV-uri premium din gama BMW.

În portofoliu compania mai deţine automobile premium ale mărcilor Audi, Mercedes-Benz, Land Rover sau Range Rover. „În total maşinile premium reprezintă între 1,5 şi 3% din flota totală, iar cele din gama inferioară de preţ reprezintă aproximativ 20% din portofoliu“, a subliniat managerul companiei. Cea mai scumpă maşină din portofoliul companiei este un BMW Seria 6 Gran Coupé care a avut un preţ de achiziţie de aproape 100.000 de euro şi a fost închiriată pe o perioadă de doi ani.

„Închirierea de maşini de lux poate fi realizată inclusiv din motive fiscale deoarece numai firmele de închirieri şi cele de leasing operaţional nu au limitată deductibilitatea la 1.500 lei pe lună“, a spus Ştefan.

Pe lângă închirierile de autoturisme, Autonom oferă şi închirieri de utilitare de sub 3,5 tone precum Dokker Van sau pick-upuri adaptate mai multor utilizări, iar planurile lui Dan Ştefan vizează şi noi zone de dezvoltare: „Luăm în calcul extinderea pe noi zone cum ar fi închirierea de utilitare frigorifice, dar şi cea de utilitare mai mari de 3,5 tone, dar sub 7,5 tone“.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cucerirea-vestului-autonom-rent-a-car-vrea-sa-intre-in-competitie-cu-cei-mai-mari-concurenti-din-europa-13508729
13508729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.