Biden asculta apelul Georgiei la protectia Vestica

Postat la 23 iulie 2009 8 afişări

Tbilisi, Georgia. Capitala georgiana l-a intampinat pe vicepresedintele SUA, Joseph Biden, ca pe un erou, miercuri, iar presedintele Mikheil Saakashvili a facut un apel inflacarat catre Vest pentru a-l ajuta sa isi apere statul impotriva fortelor rusesti din teritoriile separatiste, comparand criza refugiatilor georgieni cu cea de la Darfur.

La intrevederea celor doua delegatii din noul palat prezidential din sticla, Saakashvili i-a avertizat pe amercani ca „artileria invadatorilor rusi este indreptata inspre aceasta cupola, acest palat, acest oras in care noi discutam acum, de la numai 40 de kilometri de aici.” Presedintele georgian si-a amintit afectuos de vizita lui Biden dupa razboiul cu Rusia din urma cu un an si a repetat o promisiune facuta de oficialul american in timpul in care detinea functia de presedinte al Comisiei pentru Relatii Externe a Senatului: “Niciodata, dar niciodata, nu va voi abandona”. Apoi, i-a acordat o medalie de onoare din aur lui Biden, pe care l-a felicitat amical: “Joe, prietenul meu drag”.

Este cea de-a doua zi a vizitei vicepresedintelui SUA in Georgia si Ucraina, o deplasare menita sa asigure cele doua tari ca nu vor fi lasate de-o parte, in efortul Washingtonului de a-si imbunatati relatiile bilaterale cu Rusia. In zilele trecute, presedintele Saakashvili, alaturi de alti oficiali georgieni, au explicat concret pasii pe care Statele Unite i-ar putea face pentru a ajuta Georgia in conflictul cu fortele rusesti din Abhazia si Osetia de Sud. Ei au solicitat prezenta americana in misiunea Uniunii Europene de monitorizare a granitelor, dar si sprijin pentru refacerea armatei georgiene deteriorate.

Mai multe puteti citi pe www.nytimes.com

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/biden-asculta-apelul-georgiei-la-protectia-vestica-4684871
4684871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.