AdePlast vinde mai mult dar are venituri mai mici

Postat la 15 septembrie 2009 28 afişări

Producatorul de materiale de constructii AdePlast a inregistrat in luna august o crestere in volum a vanzarilor de 22% fata de luna similara a anului trecut. Din punct de vedere valoric, insa, afacerile companiei sunt in scadere cu 6% dupa primele opt luni fata de perioada similara din 2008.

"Este posibil ca aceste cresteri sa le fi inregistrat toti producatorii seriosi, garajistii fiind intr-adevar afectati de scaladarile de pret si promotiile producatorilor mari", a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast. Compania pune cresterea pe seama reducerilor de pret pentru o serie de produse, care au dus la majorarea vanzarilor cu 5.000 de tone fata de august 2008.

"Perioada dificila prin care trece economia mondiala s-a reflectat in Romania printr-o criza a consumului. Toata aceasta criza ne este benefica, intr-un fel, pentru ca piata se curata de uscaturi. Masurile pe care le-am luat in utlima perioada pentru consolidarea vanzarilor vin tocmai pentru ca piata sa ramana curata, cu jucatori corecti. Am reusit astfel sa reducem contractia generala a afacerii AdePlast la sase procente in august, de la noua procente in iulie" a mai declarat Barbut.

AdePlast a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Compania a vandut circa 222.000 de tone de mortare uscate produse la o fabrica pe care o detine in Oradea si spre sfarsitul anului la noua fabrica inaugurata langa Ploiesti.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/adeplast-vinde-mai-mult-dar-are-venituri-mai-mici-4896852
4896852
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.