9 întrebări pe care să le pui mereu la un interviu de angajare pentru a obţine jobul dorit

Autor: Ioana Matei Postat la 21 octombrie 2018 2961 afişări

9 întrebări pe care să le pui mereu la un interviu de angajare pentru a obţine jobul dorit

6. ”Există oportunităţi de creştere?”

Cel mai bun tip de loc de muncă este cel în care nu simţi că te plictiseşti sau că eşti blocat şi unde ai oportunitatea să înveţi şi să creşti cu ajutorul companiei - astfel, să întrebi în legătură cu oportunităţile de creştere în mod deschis va oferi o idee asupra aşteptărilor tale după câţiva ani în noul rol.

7. ”Care sunt valorile companiei, misiunea acesteia?”

Fiecare companie îşi declară o misiune sau nişte valori, însă acestea nu sunt neapărat potrivite cu personalitatea ta - înainte să accepţi rolul într-o nouă organizaţie, asigură-te că eşti pe aceeaşi lungime de undă cu misiunea declarată a companiei.

8. ”Cum îmi va fi evaluat succesul ca angajat?”

Să primeşti jobul e una, dar să îl păstrezi poate deveni dificil - de aceea este important să afli încă de la început cum îţi este măsurată performanţa în companie.

9. ”De ce a părăsit postul persoana de dinaintea mea?”

O astfel de întrebare te ajută să afli ce caută angajatorul la următoarea persoană care va prelua postul, dar ar putea indica şi aspectele mai puţin plăcute ale postului.

Să găseşti un job care să ţi se potrivească nu înseamnă doar să te vinzi pe tine şi  talentele tale în timpul interviului - este important să pui întrebările potrivite, astfel încât să afli dacă jobul şi compania pot într-adevăr să te ajute să creşti; să nu faci compromisul unui post care nu îţi poate oferi ceea ce ai nevoie pentru dezvoltarea ta profesională.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
intrebari,
angajare,
interviu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.