10 modalitati prin care poti sa fii mai fericit la birou

Postat la 22 februarie 2011 57 afişări

Plictiseala, perfectionismul, anxietatea si nerabdarea ne fac sa uram ceea ce facem. Iar daca suntem si cu moralul la pamant- de la a sta prea mult pe scaun, stresul si mancarea putina- lucrurile se inrautatesc.

1. Pentru a putea arde grasimile si a evita sedentarismul trebuie sa renunti la scaun. Este indicat sa stai cel putin 30 de minute zilnic in picioare, sa citesti, sa vorbesti la telefon sau sa te consulti cu un coleg.

2. Incearca sa vezi sarcinile de zi cu zi ca fiind niste modalitati care te ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele financiare si profesionale.

3. Daca sunteti nerabdator cu o sarcina care dureaza mult prea mult am gasit o modalitate simpla pentru a reseta repede starea de spirit de la locul de munca. Ganditi-va ca ce faceti atunci este prioritar in atingerea unui scop.

4. Un alt sfat este sa inlaturati rutina. Daca lucrati de la 9 la 5 incercati sa schimbati orarul si sa lucrati intre 8 si 4. Daca primul lucru pe care il faceti cand ajungeti la birou este sa verificati e-mail-ul incercati altceva. Rearanjati-va biroul. Incercati sa dati telefoane in loc de e-mailuri.

5.Nu aveti chef sa lucrati la proiectele mari al caror termen limita se apropie si nu puteti sa dormiti din cauza lor? Incercati asta: incepeti pentru cinci minute sa lucrati la ele. Odata incepute, s-ar putea sa descoperiti ca nu este atat de greu.

6. Daca va luati un timp de gandire mai mare pentru a face un lucru, terminati o sarcina complet inainte de a trece la alta si ignorati temporar telefoanele si e-mailurile, productivitatea va creste.

7. Nu sariti peste micul dejun. Si mancati gustari delicioase la interval de cateva ore, precum fructe, iaurt, morcovi, ardei, sandwich-uri sau ciocolata neagra. Va veti simti foarte energizati, mai ales dupa-amiaza, ora in care in mod normal doriti cu ardoare sa beti o cafea sau sa mancati ceav dulce.

8. Trebuie sa renuntati la gandurile negative pecum"este prea greu", "este o pierdere de timp" sau "ce pot invata din asta".

9. Esti perfectionist? In loc sa te concentrezi la perfectiunea absoluta, ai face mai bine sa dai tot ce poti pe moment, chiar daca stii ca intr-o alta zi va fi mai bine.

10. Uita-te la sanatatea ta fizica, emotionala si spirituala ca la un cont bancar in care trebuie sa depui mereu bani. Sa fii sanatos inseamna sa fii fericit- si acest lucru nu este valabil doar atunci cand esti la birou. In fiecare zi in care sunteti sedentari, nu va hraniti cum trebuie sau aveti gandire negativa, ganditi-va ca trebuie sa retrageti o suma de bani din cont. Pe de alta parte, in zilele in care mancati bine, dormiti suficient, sunteti hidratat si optimist ganditi-va ca depuneti bani.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birou,
fericire,
perfectionism
/actualitate/10-modalitati-prin-care-poti-sa-fii-mai-fericit-la-birou-8004214
8004214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.