Gadget Review: Zhiyun Smooth Q3 - VIDEOREVIEW

Autor: Florin Casota Postat la 11 februarie 2018 540 afişări

Zhiyun Smooth Q3 este un gimbal pentru smartphone. În esenţă este un un fel de selfie stick dotat cu o baterie şi motoraşe menite să ţină telefonul stabil atunci când te mişti. Asta rezultă în imagini mai line, fără zdruncinări.

Poate vă întrebaţi cine are nevoie de aşa ceva? Pe scurt, pasionaţii de video. Fie că vrei să filmezi ce lucruri mişto vezi în vacanţă, fie că faci vlogging sau poate lucrezi la un proiect video ai nevoie de imagini line ca să nu obosească privitorii. Astfel de dispozitive, precum Smooth Q 3, erau destinate în special camerelor video sau DSLR-urilor, însă odată cu evoluţia telefoanelor şi a camerelor foto cu care sunt dotate, un gimbal pentru smartphone nu mai este un lucru atât de ciudat.

Construcţia acestuia este una bună, e plăcut la atingere, are câteva butoane pentru controlul telefonului aici. Aici sus se prinde smartphone-ul şi de aici din spate se calibrează sistemul în aşa fel încăt să menţină telefonul drept, paralel cu pământul. Durează puţin până îl calibrezi perfect, dar apoi poţi sa-l foloseşti oricând fără să mai  ai treabă cu el. Telefonul poate fi pus pe orizontală sau pe verticală pentru clipurile video de pe Facebook sau Instagram.

Smooth Q are şi o aplicaţie pentru acest stabilizator unde poţi filma, face fotografii, poti face timelapse-uri, dar poti folosi şi aplicaţia telefonului pentru a filma. Un plus al utilizarii aplicaţiei este faptul că poţi porni şi opri filmarea prin apăsarea butonului de pe mâner. Totuşi dacă utilizezi aplicaţia telefonului poţi filma 4K (dacă este cazul) spre deosebire de limitarea la rezoluţia Full HD prin aplicaţia stabilizatorului.

Am utilizat mai multe zile acest gimbal şi pot spune că oferă o performanţă mulţumitoare - diferenţa dintre filmarea cu şi fără este evidentă, după cum se poate observa şi în video. Bateria este una încăpătoare şi poţi filma mai multe zile la rând (pentru sesiuni mai mici) fără să fii nevoit să o încarci.

Zhiyun Smooth Q3  este un stabilizator bun pentru pasionaţii de video care vor să obţină filmări mai bune şi nu aş fi surprins să văd din ce în ce mai multă lume utilizând astfel de dispozitive.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.