Cele mai inovatoare companii din România în 2023. MerchantPro Flex, un nou sistem de backend pentru administrarea operaţiunilor magazinelor online

Postat la 04 martie 2024 88 afişări

Sistemul de backend MerchantPro Flex asigură comercianţilor un nou panou de administrare cu mai multă autonomie şi claritate în business, iar pentru platforma MerchatPro oferă un avantaj competitiv prin flexibilizare şi creşterea posibilităţilor de personalizare a funcţionalităţilor.

Descrierea inovaţiei:

MerchantPro Flex este un nou sistem de backend pentru administrarea operaţiunilor magazinelor online ce activează pe platforma MerchantPro. Prin MerchantPro Flex, fiecare comerciant îşi defineşte propriile sisteme şi procese de lucru, îşi repartizează diferit atribuţiile şi rolurile la nivelul echipei.

Dezvoltarea MerchantPro Flex s-a realizat în ultimii aproape doi ani şi a presupus o investiţie de aproape jumătate de milion de euro. Este etapa a doua din proiectul de actualizare a platformei SaaS pentru a servi nevoii de flexibilitate remarcate în piaţa de eCommerce din România în ultimii ani şi a presupus o schimbare extinsă a funcţionalităţilor din panoul de comandă. Procesul de schimbare a fost unul agil, cu versiuni beta lansate şi actualizate permanent în funcţie de răspunsul şi feedbackul utilizatorilor.

Elementul de noutate:

MerchantPro Flex este un nou sistem de backend pentru administrarea operaţiunilor magazinelor online ce activează pe platformă. „Prin nivelul extins de flexibilitate, capabilităţi de customizare şi automatizare, MerchantPro Flex depăşeşte graniţele şi limitările specifice soluţiilor de tip SaaS, oferind retailerilor un grad de autonomie întâlnit în mod tradiţional doar în segmentul soluţiilor eCommerce de tip custom, însă cu avantajul vitezei de integrare şi automatizare specific soluţiilor SaaS cu capabilităţi extinse şi funcţionalităţi avansate”, declară Arthur Rădulescu, CEO, MerchantPro.

Obiectivele au fost creşterea performanţei în trei segmente: viteză, experienţă de utilizare şi productivitate, cu impact major asupra principalelor componente ale platformei.

Pe partea de management al catalogului de produse şi inventarului, clienţilor şi fulfilmentului, MerchantPro Flex aduce noi instrumente de automatizare a fluxurilor şi proceselor interne, vizând creşterea productivităţii. Eficienţa acestora este susţinută suplimentar prin integrarea de soluţii AI pentru managementul conţinutului, precum cele destinate generării automate de descrieri şi detalii despre produs în multiple limbi.

Din perspectiva nevoii de raportare şi analiză pentru a avea o viziune clară asupra afacerii, MerchantPro Flex aduce un modul de analytics integrat, rapoarte avansate 360°, metrici şi rapoarte custom, precum şi logurile pentru analiza efectelor schimbărilor, personalizabile inclusiv la nivel de utilizator, cu indicatorii de care are nevoie fiecare persoană sau departament pentru a evalua cu claritate situaţia sau evoluţia business-ului.

De asemenea, MerchantPro Flex integrează o suită de automatizări ale fluxurilor de lucru, dar şi integrări cu ERP-uri, fie ele generice sau specifice unor domenii reglementate suplimentar precum farma.

Nu în ultimul rând suita de funcţionalităţi cuprinde instrumente de personalizare profundă a backendului: interfaţă customizabilă & extensibilă, roluri cu permisiuni ce pot fi definite per utilizator, caracter „build on top of it” (ex: crearea de noi secţiuni/pagini în panoul de control, dezvoltare custom pe backend), asigurând în acelaşi timp compatibilitate perfectă între componente şi un nivel ridicat de stabilitate. Această personalizare şi flexibilizare a panoului de comandă este o inovaţie în raport cu sistemele SaaS actuale, care nu permit astfel de configurări facile.

Efectele inovaţiei:

Efectele dezvoltării MerchantPro Flex sunt remarcabile pe două verticale. Pe de-o parte, din perspectiva comercianţilor, antreprenorilor din online, care prin tranziţia la noul panou de administrare au mai multă autonomie şi claritate în business.

Comercianţii care utilizează platforma MerchantPro au acum posibilitatea de a vizualiza foarte rapid statusul afacerii lor pe multiple segmente, pornind de la indicatorii specifici pe care îi urmăresc. Astfel, antreprenorii şi specialiştii eCommerce pot lua decizii privind magazinul lor online având exact informaţiile şi datele relevante pentru ei. Acest lucru le asigură o viteză de reacţie mai mare şi le oferă imaginea clară a evoluţiei afacerii lor pentru a putea să se adapteze rapid la schimbare. Iar autonomia crescută este valoroasă în special în raport cu business-uri complexe şi mature, cu efecte directe la nivel de eficienţă, productivitate şi agilitate.

Din perspectiva internă, a business-ului MerchantPro, inovaţiile cuprinse în MerchantPro Flex au oferit un avantaj competitiv important. Flexibilizarea platformei şi creşterea posibilităţilor de personalizare a funcţionalităţilor au atras către platforma MerchantPro mai multe magazine mature, care au migrat din open source sau de pe alte soluţii mai puţin agile.

De asemenea, comercianţii din platformă au adoptat noile funcţionalităţi pentru optimizarea magazinelor lor online.

Alături de MerchantPro Next, suita de funcţionalităţi care au flexibilizat interfaţa magazinelor online, Flex a transformat platforma MerchantPro într-o soluţie cu adevărat agilă, care răspunde nevoii de adaptare a jucătorilor din eCommerce, indiferent de mărimea magazinului online.

Astfel, alimentată de noile funcţionalităţi atractive disponibile în platforma MerchantPro, creşterea estimată pentru acest an este de peste 30% faţă de 2022.

„Pe partea de management al catalogului de produse şi inventarului, clienţilor şi fulfilmentului, MerchantPro Flex aduce noi instrumente de automatizare a fluxurilor şi proceselor interne, vizând creşterea productivităţii. Eficienţa acestora este susţinută suplimentar prin integrarea de soluţii AI pentru managementul conţinutului, precum cele destinate generării automate de descrieri şi detalii despre produs în multiple limbi.”

Arthur Rădulescu, CEO, MerchantPro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.