Moda pe lângă casă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 noiembrie 2023 34 afişări

Moda pe lângă casă

Natura, cu plantele şi animalele ei, e de mult sursă de inspiraţie pentru articolele vestimentare, iar după imprimeuri florale sau cu pete şi dungi de vietăţi sălbatice, a venit momentul să li se acorde din nou atenţie animalelor de pe lângă casă, după cum o arată colecţiile recente ale mai multor case de modă.

Casa italiană Collina Strada, de exemplu, a atras atenţia prin colecţia sa de toamnă/iarnă asupra animalelor folosite de obicei pentru hrană, scrie Financial Times, şi a legăturii dintre toate fiinţele vii, asortându-şi astfel hainele prezentate cu urechi de porc, ciocuri sau boticuri. Creatoarea Stella McCartney şi-a ales pentru ultima colecţie rasa de cai pătaţi Appaloosa, în onoarea primului ei cal, Harmony. Colecţia include aşadar fie rochii, bluze şi fuste cu imprimeuri cabaline, fie pulovere cu modele cu pete care le imită pe cele ale cailor Appaloosa. La rândul său, creatorul Daniel Lee, aflat la primul său proiect pentru casa Burberry, a fost inspirat de raţe, aceste păsări ajungând pe jachete sau rochii. Nu lipsesc nici articole mai amuzante, cum ar fi o căciuliţă tricotată manual care aminteşte de o raţă şi care are două şnururi de o parte şi de alta, care închipuie picioarele păsării.

Designerul Christopher Kane a căutat şi el inspiraţie la fermă, prezentând rochii şi bluze cu imprimeuri realizate cu ajutorul inteligenţei artificiale în care apar purceluşi, pui şi chiar şoareci. Aceştia din urmă au ajuns vedete în ultima colecţie însă numai după ce au deranjat echipa creatorului aflată la lucru fiindcă tot alergau prin tavanul studioului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.