Tot mai puţine soluţii: Uniunea Europeană îşi propune să împiedice ţările terţe din a mai ajuta Rusia să ocoloească sancţiunile occidentale

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 04 mai 2023 79 afişări

Tot mai puţine soluţii: Uniunea Europeană îşi propune să împiedice ţările terţe din a mai ajuta Rusia să ocoloească sancţiunile occidentale

Uniunea Europeană discută un nou mecanism pentru a viza ţările terţe despre care se crede că nu fac suficient pentru a împiedica Rusia să eludeze regimul de sancţiuni, scrie Bloomberg.

Tările membre îşi propun, de asemenea, să extindă domeniul de aplicare a mai multor restricţii de export existente şi să interzică mai multe mărfuri care tranzitează Rusia.

Pachetul de sancţiuni, al 11-lea UE din februarie 2022, se va concentra în principal pe înlăturarea lacunelor în măsurile deja adoptate, precum şi pe consolidarea capacităţii blocului de a-şi aplica restricţiile. Este o reacţie la modul în care Moscova a reuşit până acum să obţină numeroase bunuri sancţionate prin ţări terţe.

Importurile în Rusia de bunuri precum semiconductori, circuite integrate şi alte tehnologii au crescut din ţări precum Kazahstan, Emiratele Arabe Unite, Turcia şi China.

Sancţiunile UE necesită sprijinul tuturor statelor membre pentru a fi adoptate. Ţările membre îşi propun să finalizeze măsurile înaintea unui summit G7 la sfârşitul acestei luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
Rusia,
sanctiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.