Singurul oraş din România care rivalizează cu destinaţii de vacanţă precum Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta - GALERIE FOTO

Postat la 09 iulie 2016 56819 afişări

Biserica cu Luna

Stilul in care a fost construita este cel al barocului tarziu cu vadite elemente clasicizante, dar si cu o puternica amprenta a stilului bizantin.

In tampla iconostasului se afla la un moment dat o pictura cu chipul lui Horea, unul dintre conducatorii rascoalei din 1784, ea fiind considerata de catre multi istorici ca fiind singura reproducere autentica a fizionomiei acestuia.

Cetatea Oradiei - unul dintre cele mai importante monumente arhitectonice medievale tarzii din Transilvania

Cetatea Oradiei a fost pentru Europa Medievală unul dintre reperele importante din punct de vedere religios, cultural, științific și militar.

Catedrala Romano-Catolica

Este opera arhitectului vienez Franz Anton Hillebrandt cu implicarea inginerului constructor italian Giovanni Battista Ricca, cel care introduce elemente inspirate din biserica "Il Gesu" din Roma, creatie a arhitectului Vignola.

Sinagoga Zion

Impozanta constructie eclectica s-a realizat dupa planul efectuat de Busch David si de catre Rimanoczy Kalman Sr. Decoratiile exterioare si interioare sunt de inspiratie maura.

Teatrul de Stat

Teatrul de Stat, construit in 1900, domina cu impozanta sa Piata Ferdinand. Fatadele au elemente decorative neoclasice, neorenascentiste, iar in interior predomina stilului neobaroc.

Baile Felix - paradisul apelor termale

Unice in lume, apele termale din Baile Felix sunt cele mai apreciate ape curative din regiune, iar efectele lor miraculoase sunt cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman.

Baile Felix au un bioclimat unic, cu o umiditate perfect echilibrata, care induce corpului o stare speciala de relaxare si revigorare.

Principalele hoteluri dețin centre performante de tratament și recuperare.

Oradea este un oras vibrant, care reuseste sa puna in valoare patrimoniul existent, in paralel cu crearea de noi tipuri de activitati de recreere si petrecere a timpului liber.

Oradea este un oras in care iti vei dori, cu siguranta, sa revii!

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/singurul-oras-din-romania-care-rivalizeaza-cu-destinatii-de-vacanta-precum-barcelona-nancy-viena-sau-budapesta-galerie-foto-15341382
15341382
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.