România pe locul doi în lume în topul ţărilor cu cea mai mare migraţie a populaţiei. Doar Siria ne depăseşte

Postat la 28 septembrie 2016 9311 afişări

România pe locul doi în lume în topul ţărilor cu cea mai mare migraţie a populaţiei. Doar Siria ne depăseşte

Noul raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) asupra migraţiei arată că numărul românilor a crescut anual cu peste 7% din 2000 până în 2015. Ţara noastră ajungând prima după Siria (13%) în topul migraţiei, astfel România a ajuns să aibă cea mai mare diasporă din Uniunea Europeană.După România, în acest clasament, se află Polonia (5,1%) şi India (4,5%)

Datele ONU arată că 3,4 milioane de cetăţeni români locuiesc peste hotare. Dacă în Siria, motivul migraţiei este războiul, pentru România este vorba de o migraţie economică, oamenii pleacă pentru un trai mai bun.

În 2000 ţara noastră nici nu figura în topul ONU, iar în 2015 a urcat pe locul 17 din 20 de ţări. Cea mai mare diasporă din lume o are India, urmată de Mexic, Rusia, China şi Bangladesh. Ţara europeană cu cei mai mulţi emigranţi este Ucraina de unde au plecat 6 milioane de oameni.

Populaţia României a scăzut constant în ultimii ani, ajungând ca în anul 2014 să se înregistreze mai puţin de 20 de milioane de locuitori, ceea ce face ca populaţia rezidentă a ţării să fie la nivelul anului 1966, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.