Rafila, despre achiziţiile centralizate pentru spitale: Mi se pare o idee foarte bună

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 aprilie 2024 16 afişări

Ministrul Sănătăţii Alexandru rafila a declarat joi că ideea achizţiilor centralizate pentru spitale este o idee bună care ar asigura preţuri competitive pentru toate unităţile.

Rafila, despre achiziţiile centralizate pentru spitale: Mi se pare o idee foarte bună

„Mi se pare o idee bună şi nu ne referim numai la consumabile, putem discuta şi de echipamente mai complexe. Observăm pe piaţa românească că de multe ori există diferenţe mari în ceea ce priveşte preţurile de achiziţie între diversele unităţi medicale, iar o astfel de achiziţie centralizată nu înseamnă neapărat că statul cumpără pentru fiecare unitate sanitară”, a spus joi Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că în subordinea Ministerului Finanţelor funcţionează un Oficiu naţional pentru achiziţii centralizate.

„Acolo se poate stabili un contract-cadru, iar spitalele să poată să achiziţioneze produse de bună calitate de la furnizori cu preţuri care sunt competitive pe piaţă”, a mai spus ministrul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
achiziţii,
spitale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.