Cum poate primi un asigurat 30% sau chiar 50% din valoarea primelor plătite pentru o asigurare dacă riscurile asigurate nu se produc până la încheierea valabilităţii contractului? Groupama lansează asigurarea de viaţă cu retur de primă

Autor: Mircea Nica Postat la 27 noiembrie 2023 18 afişări

Cum poate primi un asigurat 30% sau chiar 50% din valoarea primelor plătite pentru o asigurare dacă riscurile asigurate nu se produc până la încheierea valabilităţii contractului? Groupama lansează asigurarea de viaţă cu retur de primă

Groupama Asigurări, liderul pieţei locale de asigurări, a introdus în portofoliul său un nou produs de asigurare de viaţă, prin care compania oferă posibilitatea de a încasa un procent din primele achitate pe perioada derulării poliţei de asigurarei, atunci când contractul încheiat ajunge la maturitate, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

Astfel, o persoană asigurată poate primi 30% sau 50% din valoarea primelor plătite pentru asigurarea de bază, conform optţiunii alese la semnarea contractului.

Durata minimă necesară încheierii unei astfel de poliţe este de 3 ani, iar prima minimă anuală este de 500 lei.

“O asigurare de viaţă ar trebui să facă parte din lista de priorităţi a fiecăruia dintre noi. Probabil că multora ne este greu să vorbim despre acest subiect, însă trebuie să îl privim ca pe o formă de responsabilitate – faţă de noi înşine, dar mai ales faţă de familiile noastre şi cei dragi nouă. Asigurarea de viaţă cu retur de primă oferă un dublu avantaj: o plasă de siguranţă pentru apropiaţi, dar şi o garanţie pentru persoana asigurată, în cazul în care riscurile asigurate nu se produc până la încheierea valabilităţii contractului”, a declarat Alexandru Georgescu, director naţional vânzări al Groupama.

Groupama are un portofoliu complex de asigurări de viaţă, de la cele cu economisire pentru copii, la asigurări mixte de viaţă sau asigurări care includ o componentă investiţională, potrivite pentru nevoi diverse, a completat el.

Asigurarea de viaţă cu retur de primă acoperă riscul de deces din orice cauză, la produsul de bază putând fi adăugate o serie de asigurări suplimentare, care să extindă acoperirile, în funcţie de nevoile clientului. Printre acestea se numără spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale din accident/orice cauză, invaliditatea permanentă parţială sau totală, incapacitatea temporară de muncă, fracturile, arsurile, bolile grave, precum şi chat-ul medical ÎntreabăMedic, sănătate emoţională sau stomatologie. Totodată, acoperirile pot fi diversificate şi prin alocarea unei sume de bani pentru investiţie, în funcţie de gradul de risc ales de client.

Noutatea vine din faptul că asiguratul are posibilitatea de a alege între două variante de primă returnată, 30% sau 50%, opţiune stabilită în momentul încheierii contractului şi care devine aplicabilă în cazul în care riscul asigurat nu s-a produs până la sfârşitul perioadei de asigurare.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurare,
contract

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.