Parlamentul UE adoptă legea naturii, în ciuda protestelor fermierilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 februarie 2024 16 afişări

Parlamentul UE a adoptat marţi legea pentru restabilirea naturii. Este vorba despre un proiect controversat care a fost contestat de unii politicieni şi de agricultorii din ţările membre. Legea face parte din ambiţiosul plan al UE privind protejarea mediului.

Parlamentul UE adoptă legea naturii, în ciuda protestelor fermierilor

Parlamentul European a aprobat marţi o lege emblematică pentru restabilirea naturii, salvând parţial planurile UE de a proteja mediul după ce protestele fermierilor au declanşat o reacţie negativă, potrivit Reuters.

Votul a avut loc după săptămâni de proteste ale fermierilor din toată Europa, inclusiv o demonstraţie violentă luni în faţa sediului Uniunii Europene de la Bruxelles. Printre nemulţumirile protestatarilor se numără strategiile ecologice ale UE despre care ei spun că impun o birocraţie excesivă fermierilor.

Parlamentarii UE au adoptat legea cu 329 de voturi pentru, 275 împotrivă şi 24 abţineri.

Legea a fost adoptată, în ciuda faptului că grupul de parlamentari al Partidului Popular European a decis în ultimul moment să se opună.

Legea naturii este una dintre cele mai importante acte legislative de mediu ale UE, care impune ţărilor să introducă măsuri de restabilire a naturii pe o cincime din pământ şi mare până în 2030.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlament,
ue,
lege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.