OpenAI anunţă primul parteneriat cu o universitate

Autor: Paun Mihaela Postat la 20 ianuarie 2024 22 afişări

OpenAI anunţă primul parteneriat cu o universitate

OpenAI a anunţat primul său parteneriat cu o instituţie de învăţământ superior. Începând cu luna februarie, Universitatea de Stat din Arizona va avea acces complet la ChatGPT Enterprise şi intenţionează să îl folosească pentru cursuri, meditaţii, cercetare şi multe altele.

OpenAI a anunţat primul său parteneriat cu o instituţie de învăţământ superior. Începând cu luna februarie, Universitatea de Stat din Arizona va avea acces complet la ChatGPT Enterprise şi intenţionează să îl folosească pentru cursuri, meditaţii, cercetare şi altele, scrie Aleph News.

Parteneriatul a fost în lucru cel puţin şase luni, când directorul de informaţii al ASU, Lev Gonick, a vizitat pentru prima dată sediul central al OpenAI, care a fost precedat de utilizarea anterioară de către facultatea şi personalul universităţii a ChatGPT şi a altor instrumente de inteligenţă artificială, a declarat Gonick pentru CNBC într-un interviu.

ChatGPT Enterprise, care a debutat în luna august, este nivelul de afaceri al ChatGPT şi include acces la GPT-4 fără limite de utilizare, performanţă de până la două ori mai rapidă decât versiunile anterioare şi credite API.

Cu parteneriatul OpenAI, ASU intenţionează să construiască un tutore AI personalizat pentru studenţi, nu numai pentru anumite cursuri, ci şi pentru subiecte de studiu. Subiectele STEM sunt un punct de interes şi sunt „subiectele care fac sau desfac multe din învăţământul superior”, a spus Gonick. De asemenea, universitatea va utiliza instrumentul în cel mai mare curs al ASU, Freshman Composition, pentru a le oferi studenţilor ajutor la scris.

ASU intenţionează, de asemenea, să folosească ChatGPT Enterprise pentru a dezvolta avatare AI ca „prieten creativ” pentru studierea anumitor subiecte, cum ar fi roboţii care pot cânta sau scrie poezii despre biologie, de exemplu.

Gonick a declarat că cursul de inginerie promptă de la ASU a devenit unul dintre cele mai populare cursuri ale universităţii, nu doar pentru studenţii la inginerie. Accesul la ChatGPT Enterprise înseamnă că studenţii nu vor mai fi limitaţi de plafoanele de utilizare. De asemenea, el a spus că, după conversaţiile cu conducerea OpenAI, are încredere că instrumentul oferă un „mediu privat de tip walled-garden” care va proteja confidenţialitatea şi proprietatea intelectuală a studenţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
openai,
universitate,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.