Miracol în jungla columbiană: 4 copii găsiţi în viaţă după o lună de la prăbuşirea unui avion

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 iunie 2023 135 afişări

Patru copii au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile după ce avionul în care erau s-a prăbuşit în jungla amazoniană din Columbia. Copiii, cu vârstele de 13, 9, 4 şi 1 an, se aflau la bordul avionului împreună cu mama lor, un pilot şi un copilot, când acesta s-a prăbuşit

Miracol în jungla columbiană: 4 copii găsiţi în viaţă după o lună de la prăbuşirea unui avion

Mama lor şi ceilalţi adulţi de la bordul avionului nu au supravieţuit accidentului.

Preşedintele Columbiei, Gustavo Petro, a declarat că descoperirea copiilor după săptămâni de căutări este "o bucurie pentru întreaga ţară".

El a numit această zi "una magică", adăugând: "Ei erau singuri şi au demonstrat un exemplu extraordinar de supravieţuire care va rămâne în istorie. Aceşti copii sunt acum copiii păcii şi copiii Columbiei".

Petro a distribuit o fotografie cu membri ai armatei şi membri ai comunităţii indigene care se ocupă de fraţi, dispăruţi timp de 40 de zile: https://twitter.com/petrogustavo/status/1667319759589847042/photo/1

El a afirmat că acum copiii primesc îngrijiri medicale şi a vorbit cu bunicul lor, care i-a spus că "mama junglei i-a returnat".

Avionul Cessna 206, în care călătoreau copiii şi mama lor, zbura de la Araracuara, din provincia Amazonas, către San José del Guaviare, când a emis o alertă de urgenţă din cauza unei defecţiuni la motor.

Trupurile celor trei adulţi au fost găsite de armată la locul prăbuşirii.

Informaţiile preliminare de la autoritatea aviaţiei civile sugerează că cei patru copii au reuşit să iasă din epavă şi s-au rătăcit în pădurea tropicală în căutarea ajutorului, conform agenţiei de ştiri Reuters.

Au avut loc căutări ample, iar în luna mai, echipele de salvare au găsit obiecte lăsate în urmă de copii, printre care un biberon, foarfece, o agrafă de păr şi un adăpost improvizat.

De asemenea, au fost descoperite urme mici de paşi, ceea ce a făcut echipele de căutare să creadă că aceştia au supravieţuit prăbuşirii.

Copiii aparţin grupului indigen Huitoto, iar membrii comunităţii lor au sperat că tot ceea ce ştiau despre fructe şi abilităţile lor de supravieţuire în junglă le vor oferi o şansă mai mare de a supravieţui.

Preşedintele Columbiei a fost criticat luna trecută când a postat pe contul său de Twitter că au fost găsiţi copiii. El a şters tweet-ul a doua zi, afirmând că informaţia, primită de biroul său de la agenţia columbiană pentru protecţia copilului, nu a putut fi confirmată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
viaţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.