Mark Zuckerberg deschide şampania: Şeful Facebook a adăugat 8,5 miliarde de dolari la averea sa după ce acţiunilie Meta au explodat

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 31 iulie 2023 37 afişări

Mark Zuckerberg deschide şampania: Şeful Facebook a adăugat 8,5 miliarde de dolari la averea sa după ce acţiunilie Meta au explodat

Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu 8,5 miliarde de dolari joi, după ce Meta Platforms Inc. a raportat profituri solide în al doilea trimestru, alăturându-se astfel colegilor săi miliardari de la Alphabet Inc. care şi-au îngroşat conturile după ce au investit mai mulţi bani în publicitate pentru companie, scrie Bloomberg.

Acţiunile Meta, compania mamă a Facebook, cu sediul în Menlo Park, California, au crescut cu până la 9% pe bursa de la New York.

Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al Meta, şi-a văzut averea crescând cu 63,1 miliarde de dolari în acest an, ajungând la 108,7 miliarde de dolari, a doua cea mai mare creştere din rândul miliardarilor cotaţi de Bloomberg Billionaires Index, după Elon Musk.

Cea mai mare parte a averii lui Zuckerberg vine din acţiunile Meta, care au crescut cu 165% în acest an, revenind la nivelurile pe care le-au atins în urmă cu 18 luni, atunci când compania a suferit cea mai mare prăbuşire pe bursă cu care s-a confruntat vreodată o companie americană.

Gigantul de social-media a raportat recent rezultate solide pentru trimestrul încheiat la 30 iunie şi a oferit o perspectivă optimistă pentru perioada actuală.

Zuckerberg nu a fost singurul miliardar american din domeniul tehnologiei care şi-au început fantastic săptămâna.

Cofondatorii Alphabet, Larry Page şi Sergey Brin, au câştigat fiecare peste 5 miliarde de dolari miercuri, după ce compania a raportat venituri pentru al doilea trimestru care au depăşit aşteptările analiştilor, stimulate de publicitatea pe activitatea de căutare emblematică a companiei.

Câştigurile bifate de Meta se datorează unei investiţii în Reels, videoclipurile de durată scurtă de pe Instagram şi Facebook concepute pentru a imita formatul rivalului TikTok. De asemenea, Meta's Instagram a introdus recent Threads, un concurent al Twitter, care în primele sale zile a urcat la 100 de milioane de utilizatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
deschidere,
explozie,
facebook,
miliarde,
sampanie,
sef

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.