Locul de poveste din România cu cel mai pur aer din ţara noastră. Puţini turişti au auzit de el

Postat la 08 septembrie 2023 247 afişări

Locul de poveste din România cu cel mai pur aer din ţara noastră. Puţini turişti au auzit de el

Locul de poveste din România, cu cel mai pur aer din ţara noastră, se află în localitatea Bilbor, din judeţul Harghita. Frumuseţea locului este una de poveste, fiind supranumită “Împărăţia bradului alb”.

„Dacă vrei să ajungi pe meleagurile de basm ale “Împărăţiei bradului alb”, părăseşti asfaltul şoselei DN115 care vine din Câmpia transilvană spre Moldova şi o apuci spre stânga prin pasul Mesteacănul, pe drumul judeţean pietruit 174 A care te poartă pe serpentine largi şi molcome până în şeaua Răchitişului, de unde se poate admira depresiunea Bilborului”, scrie Vasile D. Stan în monografia Bilbor – oameni şi locuri.

Practic, se ajunge în mijlocul Carpaţilor Orientali, acolo unde ar putea fi poarta dintre Ardeal şi Bucovina, în nordul judeţului Harghita, aproape de graniţa cu Suceava, scrie presa locală.

Călimanii vulcanici, pe de o parte,.. şi rocile tari ale munţilor Borsecului şi ai Bistriţei pe de alta străjuiesc precum o cetate biruită doar de apele a patru pârâuri care se unesc în partea de est în volburoasa Bistricioara.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poveste,
romania,
turisti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.