Ionel Crăciun, Vantage Towers: Când te duci să cumperi un apartament ar trebui să te întrebi şi dacă ai o infrastructură de telecomunicaţii bună

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 aprilie 2024 33 afişări

Ionel Crăciun, Vantage Towers: Când te duci să cumperi un apartament ar trebui să te întrebi şi dacă ai o infrastructură de telecomunicaţii bună

Infrastructura de telecomunicaţii şi conectivitatea ar trebui să fie un criteriu în funcţie de care un cumpărător să îşi aleagă viitoarea locuinţă, în contextul în care atunci când o zonă se aglomerează cu proiecte imobiliare aceasta nu poate suporta nevoile de conectivitate fără investiţii suplimentare, a explicat Ionel Crăciun, business development manager Vantage Towers, în conferinţa ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială 2024.

„Când te duci să cumperi un apartament ar trebui să te întrebi şi dacă ai o infrastructură de telecomunicaţii bună, nu doar dacă ai şcoală, magazine sau sală de sport în zonă. Am infrastructură de telecomunicaţii? Pot să îmi desfăşor activitatea de acas? Pot să stau mai mult timp în preajma locuinţei ca să economisesc timp de calitate pentru mine şi familia mea?”.

El a explicat că este nevoie de o sinergie mai bună între dezvoltatorii imobiliari şi dezvoltatorii de infrastructură.

„Vantage Towers poate deveni o sursă de venit pentru dezvoltatori. Noi suntem interesaţi să cumpărăm terenuri sau să investim pe termen lung, deci un drept de utilizare sau o închiriere pe termen lung a unui acoperiş pentru noi e foarte atractivă”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Tendinţe în piaţa rezidenţială 2024:

  • Acolo unde sunt proiecte imobiliare noi ai nevoie şi de infrastructură de conectivitate extra. Uitaţi-vă la Fabrica de Glucoză, unde infrastructura era bună sau foarte bună şi acum când traversăm zona există nişte limitări pentru că s-a populat foarte mult.
  • Soluţiile Vantage Towers sunt prezente în peste 2.300 de puncte din România, dintre care peste 60 sunt zone de indoor.
  • Este important ca utilizatorii finali să înţeleagă nevoia de infrastructură mobilă pentru că îmbunătăţeşte viaţa şi dă o şansă industriei să crească într-o sinergie cu tot ce înseamnă smart city, IoT, toate lucrurile conectate. Totul devine digital şi asta ar trebui să se întâmple în contextul în care ţintim să ne îmbunătăţim viaţa, chiar şi prin conectivitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.