Noua formulă de calcul elaborată de BAAR pentru camioanele de peste 16 tone este operaţională. Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate şi monitorizarea electronică în trafic a poliţelor RCA sunt deja cuprinse într-un Proiect de lege înregistrat la Senat

Autor: Mircea Nica Postat la 25 ianuarie 2024 29 afişări

Noua formulă de calcul elaborată de BAAR pentru camioanele de peste 16 tone este operaţională. Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate şi monitorizarea electronică în trafic a poliţelor RCA sunt deja cuprinse într-un Proiect de lege înregistrat la Senat

Noua formulă de calcul elaborată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat pentru autovehiculele de transport cu masa de peste 16 tone este operaţională, posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate şi monitorizarea electronică prin reţeaua de camera de supraveghere în trafic a poliţelor RCA sunt măsuri cuprinse înt-run Proiect de lege care a fost înregistrat la Senat, urmând să se adauge ca amendamente şi posibilitatea efectuării plăţii primei RCA în rate indiferent de nivelul acesteia, dar şi posibilitatea diminuării valorii primei prin introducerea franşizei plătibilă doar în caz de daună, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“În contextul discuţiilor purtate de conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiare (ASF) cu reprezentanţii transportatorilor şi cu cei ai companiilor de asigurări, soluţiile identificate pentru protejarea asiguraţilor RCA încep să se concretizeze. Noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, este operaţională, fiind deja emise de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) mai multe oferte în acest sens (…) ASF a demarat deja procesul de revizuire a Normei nr. 20/2017, necesar ca urmare a modificărilor ce vor fi aduse prin proiectul de lege privind transpunerea Directivei 2021/2118/CE.  Termenul estimativ de elaborare este de 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial al României a proiectului de Lege, iar termenul de implementare a dispoziţiilor este de 30 de zile de la publicarea acesteia în Monitorul Oficial al României”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii ASF.

Posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA, certificatul de daunalitate şi monitorizarea electronică prin reţeaua de camere de supraveghere în trafic a valabilităţii RCA sunt măsuri cuprinse în Proiectul de lege care asigură transpunerea prevederilor Directivei 2021/2118/CE, care este deja înregistrat la Senatul României şi urmează să parcurgă etapele necesare în cadrul procesului legislativ.

De asemenea, efectuarea plăţii primei RCA în rate indiferent de nivelul acesteia, posibilitatea diminuării valorii primei prin introducerea franşizei plătibilă doar în caz de daună şi alte elemente care privesc reducerea efortului financiar al potenţialilor asiguraţi urmează să fie introduse ca amendamente în cadrul proiectului legislativ menţionat anterior. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rca,
posibilitate,
proiect de lege,
contract,
efecte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.