Exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor în Slovenia, Ungaria şi România

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 aprilie 2024 29 afişări

Un exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor a avut loc, în perioada 15-24 aprilie, în Slovenia, Ungaria şi România, a anunţat joi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Exerciţiu NATO de dislocare rapidă a trupelor în Slovenia, Ungaria şi România

„Corpul de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfăşurat, în perioada 15-24 aprilie, exerciţiul Eagle Overland 24 (EAOV24), cu scopul de a testa procedurile de trecere a frontierelor cu mijloace militare auto în Slovenia, Ungaria şi România, precum şi de a verifica sistemele de comunicaţii şi informatică”, a transmis MApN într-un comunicat.

Desfăşurarea exerciţiului pe teritoriul României a fost sprijinită de Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est şi NATO Force Integration Unit (NFIU).

„EAOV24 a reprezentat un important pas înainte în ceea ce priveşte interoperabilitatea, atât în faza de planificare, cât şi în cea de execuţie. Acest exerciţiu a fost un nou exemplu al colaborării dintre aliaţi în contextul activităţilor simultane desfăşurate de NATO în regiune”, arată Ministerul Apărării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
exerciţiu,
trupe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.