DISTRUGEREA ireversibilă a Pământului este tot mai aproape. Cât timp mai avem la dispoziţie pentru a opri efectele DEVASTATOARE

Postat la 17 iulie 2017 603 afişări

O planetă devastată de schimbările climatice poate părea un eveniment din viitorul îndepărtat, dar efectele sunt prezente pe Pământ chiar în prezent.

DISTRUGEREA ireversibilă a Pământului este tot mai aproape. Cât timp mai avem la dispoziţie pentru a opri efectele DEVASTATOARE

La nivel global, nivelul mediu al apei mărilor a crescut cu 50% în ultimii 20 de ani, informează We Forum. În 2017, temperaturile au ajuns la unele dintre cele mai mari niveluri din istorie, în anumite zone precum California sau Vietnam. Ultimii trei ani au fost printre cei mai călduroşi la rând .

În cadrul unei scrisori deschise, şase diplomaţi cunoscuţi din domeniul ştiinţific au declarat că omenirea are trei ani la dispoziţie pentru a salva planeta de la o distrugere ireversibilă. Publicată pe 28 iunie, scrisoarea doreşte să tragă un semnal de alarmă pentru guverne, afacerişti, cercetători şi cetăţeni privind emisiile gazelor care produc efectul de seră.

Dacă emisiile de carbon vor fi reduse până în 2020, temperaturile globale nu vor ajunge la un nivel ireversibil. Printre efectele creşterii temperaturilor se numără defrişările, inundaţiile şi schimbările imprevizibile ale vremii care vor afecta agricultura şi viaţa oamenilor.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
efecte,
pamant,
dispozitie,
distrugere,
oprire,
prezenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.