Cum poţi să ai o experienţă de localnic în calitate de turist

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 ianuarie 2020 65 afişări

Privită ca o opţiune pentru cei care vor să călătorească cu buget redus sau pentru studenţii aflaţi la studii în ţări străine, statul în gazdă la o familie locală, aşa-numitul „homestay”, începe să fie preferat de tot mai mulţi turişti, scrie New York Times.

Cum poţi să ai o experienţă de localnic în calitate de turist

Motivul nu îl constituie neapărat bugetul, ci dorinţa de a avea o experienţă diferită de cele promovate prin pachete turistice obişnuite şi de a cunoaşte mai bine cultura şi viaţa locală. Chiar şi agenţii de turism de pe segmentul de lux primesc cereri de la turişti să li se aranjeze şederea pe la gazde din locurile pe care le vizitează, acestea trebuind astfel să modifice ofertele în consecinţă şi să le permită clienţilor să nu se cazeze la hoteluri luxoase. Turiştii primesc chiar sugestii de gazde şi cartiere din zonele în care doresc să călătorească pe baza preferinţelor culinare sau muzicale, de exemplu. Au apărut până şi platforme online care facilitează găsitul de gazde, cum ar fi homestay.com, lansată în 2013 şi care în prezent activează în 142 de ţări. Statul pe la localnici este preferat şi de turiştii care nu sunt mulţumiţi de oferta hotelieră redusă dintr-un loc anume ori de cei care caută linişte în oraşe sau vor să viziteze zone mai greu accesibile, cum ar fi una izolată din Munţii Altai, unde cei care ajung acolo sunt cazaţi în colibe din lemn de pin, gazdă fiindu-le un vânător de lupi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.