​O companie din România a creat o platformă de mentorat ce pune în legătură profesioniştii vârstnici cu start-up-urile şi IMM-urile. Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi cu organizaţii din Elveţia şi Belgia

Autor: Ramona Cornea Postat la 26 iulie 2023 33 afişări

​O companie din România a creat o platformă de mentorat ce pune în legătură profesioniştii vârstnici cu start-up-urile şi IMM-urile. Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi cu organizaţii din Elveţia şi Belgia

Compania românească dezvoltatoare de soluţii digitale Digital Twin a lansat WisdomOfAge, o platformă ingenioasă care utilizează inteligenţa artificială pentru a conecta profesionişti seniori cu experienţă cu companii mici, mijlocii şi start-up-uri. Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi cu organizaţii din Elveţia şi Belgia.

„Ideea acestui proiect s-a născut în urma discuţiilor cu mai mulţi seniori, aflaţi în prag de pensionare, cu vastă experienţă în diverse domenii, şi care îşi doreau să-şi împărtăşească expertiza acumulată într-o viaţă. Odată cu lansarea WisdomOfAge, introducem o soluţie disruptivă care foloseşte algoritmi AI avansaţi pentru a debloca întregul potenţial al mentoratului, oferind utilizatorilor îndrumări personalizate, acces la experţi din industrie şi oportunităţi de creştere de neegalat”, a spus Laurenţiu Nae, manager de proiect al WisdomOfAge.

Proiectul WisdomOfAge este implementat de un consorţiu solid format din şase parteneri. Acest consorţiu a caştigat o competiţie de proiecte şi obţinut cofinanţare din partea Uniunii Europene prin Active and Assisted Living Program (AAL). Bugetul total al proiectului pe o perioadă de 30 de luni a fost de 2.308.574 de euro, din care 955.771 de euro finanţaţi de parteneri şi 1.352.803 de euro finanţaţi cu ajutorul bugetelor UE şi bugetelor naţionale.

Echipa este condusă de Digital Twin, iar companiile arxIT şi Yumitech, două IMM-uri elveţiene, au jucat un rol în implementarea algoritmilor AI avansaţi, în timp ce Universitatea Tehnică Cluj Napoca a oferit perspective de cercetare nepreţuite şi a ajutat în eforturile de diseminare. Institute for Ageing Research, care se ocupă de cercetare şi dezvoltare orientată către aplicaţii în jurul problemelor de vârstă şi îmbătrânire, şi Happy Aging, o organizaţie de cluster non-profit cu sediul în Belgia, au jucat un rol important în atelierele de co-creare, colectarea cerinţelor, implicarea utilizatorilor finali, testare şi validare, precum şi în diseminare.

"Credem că mentoratul este un catalizator puternic pentru dezvoltare personală şi profesională. WisdomOfAge este conceput pentru a facilita conexiuni semnificative între mentori şi mentorati, deblocând oportunităţi de transformare atât pentru persoane fizice, cât şi pentru afaceri", a precizat prof. Dr. Michel Deriaz, AI R&D leader WisdomOfAge, Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Elveţia de Vest.

Reprezentanţii platformei de mentorat susţin că, prin intermediul WisdomOfAge, companiile obţin acces la cunoştinţe specializate şi sfaturi personalizate, care le permit să depăşească obstacole, să dezvolte abilităţi esenţiale, să obţină o creştere a veniturilor, precum şi să exploateze noi oportunităţi de afaceri.

Pe mentori, adică pe profesioniştii cu experienţă, platforma îi ajută să rămână conectaţi cu tendinţele actuale din industrie şi să aibă un impact de durată asupra următoarei generaţii. În plus, ei îşi pot mări şi veniturile prin consultanţa pe care o oferă companiilor din platformă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.