Compania Meta (Facebook, Instagram) raportează rezultatele peste aşteptări, dar previziunile dezamăgitoare trag în jos acţiunile cu 15%

Autor: Liviu Popescu Postat la 25 aprilie 2024 27 afişări

Compania Meta (Facebook, Instagram) raportează rezultatele peste aşteptări, dar previziunile dezamăgitoare trag în jos acţiunile cu 15%

Veniturile Meta au crescut cu mai mult de un sfert în primele trei luni ale anului, depăşind aşteptările, dar previziunile sale au lăsat Wall Street dezamăgit, iar acţiunile au scăzut miercuri cu 15 procente în tranzacţiile după orele de tranzacţionare.

 

Veniturile grupului de social media au crescut cu 27%, la 36,5 miliarde de dolari, cu puţin peste aşteptările analiştilor, care estimau o creştere la 36,2 miliarde de dolari, scrie FT.

 

Meta a declarat că a majorat valoarea maximă a previziunilor privind cheltuielile de capital pentru întregul an de la 37 miliarde de dolari la 40 miliarde de dolari pentru a "continua să accelereze investiţiile în infrastructură pentru a susţine foaia de parcurs a inteligenţei artificiale (AI)". Aceasta a adăugat că se aşteaptă ca cheltuielile de capital să "continue să crească anul viitor".

Mark Zuckerberg a reaprins temerile investitorilor că nu va reuşi să controleze costurile la Meta după ce a promis că va creşte cheltuielile şi va transforma grupul de socializare în "principala companie de inteligenţă artificială din lume", ceea ce a dus la o scădere a acţiunilor sale cu peste 15%, miercuri, după orele de tranzacţionare.

 

Comunicatul privind rezultatele Meta a arătat că veniturile companiei - ale cărei platforme includ Facebook, Instagram şi WhatsApp - au crescut cu 27%, la 36,5 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2024, cu puţin peste aşteptările analiştilor de 36,2 miliarde de dolari.

 

Aceasta a adăugat că se aşteaptă ca cheltuielile de capital să continue să crească anul viitor şi, de asemenea, a majorat intervalul inferior al previziunilor sale privind cheltuielile pentru întregul an 2024, de la 94 miliarde de dolari la 96 miliarde de dolari. A prognozat venituri pentru trimestrul curent în intervalul 36,5 mld. dolari - 39 mld. dolari, faţă de estimările consensuale de 38,3 mld. dolari.

 

Anul trecut, directorul general al Meta a încercat să mulţumească Wall Street pe fondul unor condiţii macroeconomice dificile, reducând locuri de muncă, reducând costurile şi catalogând anul 2023 drept un "an al eficienţei".

 

Cu toate acestea, Zuckerberg se află din ce în ce mai mult sub presiune pentru a ţine pasul în cursa rapidă a inteligenţei artificiale cu grupurile din Silicon Valley, precum OpenAI, Microsoft şi Google de la Alphabet, ceea ce l-a forţat să stimuleze investiţiile în tehnologia şi infrastructura costisitoare necesare pentru a-şi susţine planurile. Microsoft şi Alphabet sunt aşteptate să ofere joi actualizări privind propriile eforturi în domeniul IA în rapoartele de venituri.

Compania are o capitalizare de 1250 mld. Dolari. În 2024 acţiunile au urcat cu 42%.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.