Ciupercile care valorează mai mult decât aurul: efectele medicinale sunt uluitoare

Postat la 20 iulie 2018 5268 afişări

Ciupercile care valorează mai mult decât aurul: efectele medicinale sunt uluitoare

Yarsagumba este mai scumpă chiar şi decât aurul, fiind extrem de greu de cules. Planta (de fapt o ciupercă) se găseşte în munţii Himalaya, la altitudini de peste 3.000 de metri.

În fiecare primăvară, oameni din toată regiunea vin să caute planta care se vinde cu peste 100 de dolari gramul în Asia şi America.

Localnicii susţin că Yarsagumba poate vindeca impotenţa, astmul şi chiar cancerul. Ciuperca poate fi găsită în Nepal, India, Butan şi Platoul Tibetan.

Karma Lama şi-a petrecut ultimii 5 ani căutând şi vânzând apoi Yarsagumba; el povesteşte celor de la BBC cum mii de oameni vin şi îşi riscă viaţa în fiecare an, în lunile mai şi iunie, pentru a căuta ciuperca. "E foarte rece la atitudinea asta, uneori ne prinde şi ploaia sau chiar o furtună", spune o femeie. "Am prins chiar şi avalanşe, e de-a dreptul înspăimântător".

Principalele ţări de export pentru Yarsagumba sunt China, Singapore, Statele Unite, Marea Britanie, Coreea, Burma şi Thailanda. Experţii au avertizat însă că încălzirea globală a dus la reducerea drastică a cantităţii existente în regiunea Himalaya.

"Înainte găseam şi 100 de bucăţi pe zi", povesteşte o căutătoare. "Acum, avem zile când găsim doar 2."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.