Caz uriaş de spălare de bani. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1,76 miliarde de dolari

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 septembrie 2023 112 afişări

Caz uriaş de spălare de bani. Au fost confiscate bunuri în valoare de 1,76 miliarde de dolari

Valoarea totală a bunurilor confiscate în cel mai mare caz de spălare de bani din Singapore a crescut la 2,4 miliarde de dolari singaporezi (1,76 miliarde de dolari americani), a anunţat Poliţia, potrivit Reuters.

Ultimele bunuri confiscate includ numerar în valoare de peste 76 de milioane de dolari singaporezi, 68 de lingouri de aur, criptomonede în valoare de peste 38 de milioane de dolari singaporezi, peste 110 proprietăţi şi 62 de vehicule în valoare de peste 1,2 milioane de dolari singaporezi.

Poliţia nu a oferit detalii despre modul în care au fost descoperite bunurile confiscate.

Luna trecută, 400 de ofiţeri de poliţie au efectuat raiduri în Singapore şi au arestat 10 străini în cadrul unei operaţiuni împotriva spălării banilor.

Atunici, Poliţia a declarat că cei 10 suspecţi ar fi „spălat bani obţinuţi din activităţi de crimă organizată din străinătate, inclusiv escrocherii şi jocuri de noroc online".

În timpul primelor raidurilor, poliţia a confiscat bunuri în valoare de 1 miliard de dolari singaporezi. Cei 10 arestaţi au paşapoarte din Cipru, Cambodgia, Dominica, China, Turcia şi Vanuatu.

Suma a fost actualizată la 1,8 miliarde dolari singaporezi la începutul lunii septembrie, deoarece investigaţiile au scos la iveală active în bănci elveţiene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
singapore,
bunuri,
poliţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.