Atac la o universitate din Praga: cel puţin 15 morţi şi 24 de răniţi. Poliţia: atacatorul a fost elimina. Criminalul a fost un student ceh în vârstă de 24 de ani

Autor: Laura Buciu Postat la 21 decembrie 2023 77 afişări

Mai multe persoane decedate şi altele rănite sunt raportate, joi, în urma unui incident armat la o universitate din centrul Pragăi, anunţă poliţia cehă, citată de BBC.

UPDATE A deschis focul de pe acoperiş

Potrivit primelor imagini difuzate de presa locală, Kozak a deschis focul de pe acoperiş, forţându-i pe unii studenţi să sară pe acoperişuri, iar pe alţii - să se închidă în săli de clasă. Poliţia a închis imediat toată zona din jurul pieţei Jan Palach, a blocat traficul şi a deviat tramvaie şi autobuze. De asemenea, autorităţile i-au invitat pe cetăţeni să nu stea în piaţă şi să nu iasă în zonă.

UPDATE Tatăl său, găsit mort

Potrivit informaţiilor de la poliţia din Praga, ucigaşul este un student de 24 de ani de naţionalitate cehă, David Kozak, originar dintr-un sat la aproximativ 20 de kilometri de capitala Cehiei. Pe Telegram, el a anunţat că vrea să atace o şcoală şi să se sinucidă. Trupul său a fost găsit fără viaţă. Potrivit celor care l-au recunoscut, s-a împuşcat în gât. Tatăl a fost găsit mort în această dimineaţă.

UPDATE Cel puţin 10 persoane au fost ucise în împuşcătura din această după-amiază de la Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Carol al IV-lea din Praga

Al 11-lea deces este atacatorul care, conform celor spuse de poliţie, „a fost eliminat”. Potrivit informaţiilor de la poliţia din Praga, criminalul este un student de 24 de ani de naţionalitate cehă, David Kozak. „Avem zeci de persoane rănite – a adăugat Jana Postova, purtătoarea de cuvânt a salvatorilor din Praga – spectrul este foarte larg, de la răniţi uşor la cei mai grave”. Cel puţin 9 au fost răniţi grav, în timp ce 16 persoane au fost rănite uşor, potrivit ziarului ceh iDNES.

Poliţia cehă a anunţat că au fost persoane ucise şi altele rănite în urma unui schimb de focuri de armă în apropierea unei universităţi din centrul oraşului Praga.

Rapoartele sugerează că incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a Universităţii Charles, situată în Piaţa Jan Palach.

Autorităţile au declarat că întreaga piaţă şi zona înconjurătoare a fost închisă.

Poliţia a declarat că incidentul continuă şi a îndemnat cetăţenii să se îndepărteze de locul incidentului şi să rămână în interior.

„Deocamdată,  pot da nicio informaţie, am doar informaţii superficiale. Mă duc la locaţie, când ajung acolo vom oferi câteva informaţii”, a declarat pentru ziarul iDNES ministrul de Interne ceh, Vít Rakušan, care va merge în curând la Facultatea de Arte a Universităţii Charles din Piaţa Jan Palach, Praga. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impuscaturi,
universitate,
mort,
focuri de arma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.