Apple şochează pieţele cu o decizie de business care înfurie clienţii

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 iulie 2018 2962 afişări

Apple şochează pieţele cu o decizie de business care înfurie clienţii

O companie de telecomunicaţii din China va stoca începând de astăzi datele din iCloud ale utilizatorilor Apple din ţară, potrivit Mashable.

În luna februarie, Apple a declanşat furia clienţilor când a anunţat că va muta conturile de iCloud ale utilizatorilor chinezi – şi codurile lor de criptare – pe serverele unei companii din China, Guizhou-Cloud Big Data.

Susţinătorii drepturilor omului au avertizat că această decizie este una periculoasă, în special pentru dizidenţii chinezi. Ca răspuns, Apple a susţinut că e singura modalitate prin care mai poate rămâne activă pe piaţa din China cu serviciile de iCloud.

Astăzi, China Telecom, o companie deţinută de stat, preia datele iCloud de pe serverele Guizhou-Cloud Big Data. Practic, statul chinez are acces la toate datele pe care utilizatorii Apple le stochează în cloud, precum poze, notiţe, e-mailuri şi mesaje text.

Presa de stat din China glorifică această mişcare drept un câştig pentru consumatori, însă cetăţenii Chinei au condamnat masiv decizia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
apple,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.