Apple continuă să piardă cotă de piaţă în faţa Samsung şi a rivalilor chinezi: Iphone-urile nu mai sunt atât de dorite de către utilizatori

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 15 aprilie 2024 57 afişări

Apple continuă să piardă cotă de piaţă în faţa Samsung şi a rivalilor chinezi: Iphone-urile nu mai sunt atât de dorite de către utilizatori

Livările de smartphone-uri Apple au scăzut cu 10% în primul trimestru din acest an din cauza competiţiei acerbe a producătorilor de telefoane Android, scrie Reuters.

Livrările globale au crescut cu 7,8% până la 289,4 milioane de unităţi în perioada Ianuarie-Martie, Samsung fiind noul lider de piaţă cu 20,8%.

Apple deţine acum 17,3% din piaţă, în timp ce Xiaomi, un producător chinez, este pe locul trei cu 14,1%.

Samsung a lansat o nouă serie de telefoane în luna ianuarie, S24, care s-a vândut în peste 60 de milioane de unităţi, conform datelor furnizate de Counterpoint.

Apple a livrat 50,1 milioane de Iphone-uri, în scădere faţă de 55,4 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania americană se confruntă cu dificultăţi în China unde cota de piaţă i s-a restrâns cu 2,1% în ultimul trimestru din 2023.

Unele agenţii guvernamentale chineze restricţionează utilizarea telefoanelor Apple de către angajaţi din motive de securitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
iphone,
samsung,
Xiaomi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.